Wysłany: Nie Sie 07, 2011 13:51 [R75] Drgania po zmianie alufelg
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam auto kupielem na aryginalnych 15 calowych felga z oponami zimowymi drgan przy zadnej predkosci nie bylo. zakupilem sobie na lato felgi momo z oponami 225/45/r17 roznica w otorze centrujacym byla 2-3 mm. naczytalem sie o tych otworach centrujacych wiec zakupilem odpowiednie do felgi i auta. i drgania zaczynaja sie od 80-120 km/h w czym problem zle osadzone pierscienie?
kola jak kupilem byly wywazane sprawdzane cisnieniowo i wszytsko jest ok. po zakupie auta wymienilem 2 przednie wahacze. jadac na urlop zalozylem zimowki na tych 15 i drgania ustaly
Ostatnio zmieniony przez apples Pon Sie 08, 2011 17:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 13:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 14:39
jak pierścienie są ok i były wywarzane,a widziałeś jak wywarzali??bo czasem jakieś niechluje to robią albo maja sprzęt do bani i potem sie człowiek zastanawia...
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
cos tam robil przy tych kolach napewno sa nowe ciezarki po zakupie felg opony byly zdjete czyszczone byly ranty i zakaldane opony spowrotem i wywazane chyba bede musial gdzie indziej wywazyc.
a gdyby opony byly wyzombkowane to mogly by byc drgania?
Powtarzam żle wyważone koła lub odkleiły się ciężarki.
Koło centruje sie samo na śrubach jeśli jest prawidłowo przykręcane.
Niektóre koła nie są nawet dokładnie centrowane na piaście.
_________________ rom
hvil [Usunięty]
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 21:46
Ja to mialem po zakupie alusow, jak wywazali mi to wyszlo nawe 35 na jedna strone nakleic.
Zaczalem jezdzić i ni huhu też mi bilo troche.
Po miesiace zrzucili mi kola, odkleili wszystkie ciezarki i nan ponownym wazeniu wyszlo tylko jeden ciezarek 5. Podobno sie kola ulozyly z oponami. i powinno sie zawsze dowazyc je po jakims czasie od zamontowania. Nie wiem czy ściema ale mi pomoglo teraz jest cacy:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum