witam przy wspaniałej pogodzie którą mieliśmy wczoraj w okolicach warszawy zaliczyłem dzwona groźnie to nie wygląda ale nie chce odpalić podobno r 200 sdi posiada czujnik uderzeniowy gdzie on jest za nic nie mogę go znależć . W tej chwili przy próbie odpalenia rozrusznik kręci gasną kontrolki ale zapala się od pompy prosba o porade
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 16:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego , nie wiem gdzie dokładnie w twoim aucie , ale szukaj sobie czegoś takiego :
chodzi o ten element na ścianie grodziowej który znajduje się pomiędzy naklejką "1-36" a elementem zaznaczonym na czerwono kółkiem. Trzeba to wcisnąć jak wyskoczyło
Zdaje się będzie wypukłe na górze i trzeba wcisnąć do środka , albo wypiąć kostkę i zewrzeć drucikiem piny w razie sytuacji mocno awaryjnej na trasie , i naprawić po powrocie do domu
Ostatnio zmieniony przez win32 Wto Lut 16, 2010 16:34, w całości zmieniany 1 raz
Pimporex, u Ciebie znajduje się on za konsolą środkową. Siedząc za kierownicą masz go mniej więcej na wysokości prawej łydki. Musisz od tyłu za konsolę włożyć rękę i go wcisnąć.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 16:51
W modelu z silnikiem diesla nie ma wyłącznika uderzeniowego. Ten plastikowy kapturek, który bierzesz za ów wyłącznik to zapewne cewka sterująca zaworem EGR.
[ Dodano: Wto Lut 16, 2010 16:51 ]
Radzę na początek odczytać kody błędów zgodnie z artykułem na stronie klubowej.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 17:00
Pimporex napisał/a:
za same reflektory 340zł
Jak za dwa, to mogłoby być mniej. Z tego co widzę na Allegro są średnio po 160 za sztukę, przy kupnie dwóch warto stargować nieco. Jeśli wszystko kupisz u jednego sprzedawcy, to wiadomo, zaoszczędzisz na wysyłce.
Pimporex napisał/a:
czyli najpierw blacharke robie a potem szukam komputera
Spokojnie, spokojnie. Napisałeś, że:
Pimporex napisał/a:
W tej chwili przy próbie odpalenia rozrusznik kręci gasną kontrolki ale zapala się od pompy prosba o porade
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum