Wysłany: Sob Lut 20, 2010 07:26 [r416 si] Nie działa prawa żarówka h7
Koledzy! problem. Nie działa żarówka h7 z prawej strony (lub z lewej patrząc z perspektywy silnika) mimo kilkukrotnej wymiany. Tak jakby tam prąd do niej w ogóle nie dochodził. Kostka jest czysta i nie przetopiona, kable ok. Pomocy!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 07:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po lewej stronie kierownicy jest schowek - musisz go wyjąć. Pod nim znajdują się bezpieczniki. Rozpiska który do czego umieszczona jest po wewnętrznej stronie schowka, który wcześniej wyjąłeś.
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 09:00
Poszukalbys troszke bo schematy wraz z opisem bezpiecznikow byly juz zamieszczane na forum. O TUTAJ
Od prawego swiatla mijania jest bezpiecznik nr.21 (10A) a znajduje sie za schowkiem w okolicy lewego kolana kierowcy .
Dotykałeś palcami żarówkę przy zakładaniu? Jeżeli wszystko zrobiłeś poprawnie to musisz popatrzyć się na wiązkę. Być może przetarła się i ma gdzieś zwarcie do masy.
nie nie, właśnie nie dotykałem. Dziwna rzecz, bo przed chwila zapaliłem na sekundę długie światła i wtedy zaczęło nagle działać światło mijania! I jak wyłączyłem długie to mijania dalej działało... (?!)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum