Wysłany: Czw Mar 24, 2011 20:36 [R400]Nie odpala w ogóle....
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam.
Jestem nowy na forum.
Swoje pytanie kieruję do mechaników. Otóż nie mogę ROVERka odpalić. Iskra jest, Paliwo dochodzi, immobilaiser wyłączony a samochód kręci i nie chce odpalić. Dodam że samochód stał 3 m-ce w garażu oraz posiada półroczną instalację gazową...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 20:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
frycek2, Do sprawdzenie, przeczyszczenia - kable WN, kopułka, palec, świece. Kable i cewkę dobrze wymontować i dobrze wysuszyć, ostatnio mamy dużo wilgoci, świece wyczyść szczotką drucianą i sprawdź odstęp pomiędzy elektrodami powinno być 0.9. Ile masz paliwa w baku? jeśli mało to zalej przynajmniej do połowy.
wszystko wygląda ok . Jednak dziś rano po całej nocy ładowania akumulatora znów próbowałem go odpalić i nic. Kręci kręci i wygląda to jak by nie dostawał paliwa chociaż wszystko jest ok. Patrzyłem świece nie są zalane. Może to coś ma wspólnego z immobilaiserem? Bo jak dziś przyszedłem to paliła się dioda przy zegarach przy zamkniętym samochodzie a później niestety już nie (nawet po ponownej synchronizacji pilota)
faecd, dobrze gada, świece powinny być mokre, ja bym Ci radził dolać paliwa, po długim czasie postoju pewnie się to wszystko w przewodach paliwowych zastało. Myślę, że problem może być podobny ja w przypadku kiedy zabraknie paliwa, wtedy tez roverkowi trzeba dosyć dużo zalać żeby zaciągnął
kolejna sprawa-zcy było coś modzone przy samochodzie.czy uszkodzenie powstało po postoju,podczas jazdy... ogolnei opisz sytuacje,to troche nam to rozjasni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum