Witam, zastanawiam się nad zamontowaniem w moim R200 spryskiwaczy reflektorów (uniwersalny zestaw) np. http://allegro.pl/item916...onu_poznan.html
W związku z tym mam pytanie, czy taki zestaw zdaje egzamin i czy w ogóle dam rade gdzieś zamontować zbiorniczek na płyn, bo jak wiadomo pod maską praktycznie nie ma wolnego miejsca, jedynie może gdzieś w nadkolu przy zderzaku?
Za wszystkie opinie z góry wielkie dzięki
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 22:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czemu nie pokazali zdjęcia auta z zamontowanymi spryskiwaczami??
może było by widać jak to zrobić, żeby sikać z tak daleka jak jest na zdjęciu... inaczej to chyba będzie sikanie dla samego sikania, a nie dla czyszczenia reflektorów...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
dzozef, Szukałem i mam zamiar montować takie coś u siebie ale niestety taki spryskiwacze na dwie dziurki co ja masz do szyb się nie nadają jest to ściema, psika to ale umyć nie umyje
Musa być to takie co wyjeżdżają i pod dużym ciśnieniem psikają Gorzej to w zderzaku zamontować i to mnie naj bardziej martwi
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 01:41
Allegro teraz nie dziala, wiec nie zobacze, ale powiem, ze zeby cos takiego dzialalo to musi byc naprawde DUZE cisnienie. Samo spryskanie nic nie da. W hondzie CR-V sa takie spryskiwacze i niestety nic to u mnie nie daje. Za to w innym, troche drozszym aucie sa porzadne, wysokocisnieniowe i jakos to hula. Idealem bylyby jeszcze wycieraczki na reflektorach, jak to bywa w niektorych modelach aut, szczegolnie skandynawskich
Ciekawe jest to, iż np Czesi mają chyba obsesje na punkcie tych wycieraczek, bo na czeskiej wsi jeździ masa starych Favoritek i 105 i sporo z nich ma wycieraczki na lampach:)
Też się tego obawiam, że ciśnienie będzie za słabe żeby umyć reflektor. Tego typu spryskiwacze http://www.allegro.pl/ite...ow_komplet.html powinny lepiej się spisywać ale jak wspomniał Remi55 może być problem z montażem. W zestawie nie ma zbiorniczka czyli wygląda na to, że trzeba pompkę podłączyć pod zbiorniczek do płynu od szyb?
dzozef, W tym zestawie to polega na tym ze jak myjesz szybę i chyba trzymasz dluzej to się tobie włącza mycie reflektorów Ale o to mi chodziło
Zbiornik dodatkowy można na szrocie dostać za free Ja mam w domu z Ascony taki mały 2l, bo jak wiadomo pod maska już wiele nie upcha
Bylo gdzieś fajna fotorelacja tego zestawu hella na jakims forum, przez google znalazłem to Chyba Mondeo to było, ale miało już trochę przygotowane jeżeli chodzi o kat montażu w zderzaku i to jest naj trudniejsze jak dla mnie do zrealizowania Nie wiem czemu
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum