Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 23:55 [R420D] Co zamontowac żeby zapalały sie swiatła??
Witam mam rovera 420D 96r. chce zamontowac u siebie Światła do jazdy dziennej ale co trzeba zrobic by one właczały sie automatycznie po właczeniu silnika?? ale tylko one tzw. system skandynawski czy cos takiego. na czym to dokładnie polega??
_________________ Mój pierwszy ROVEREK
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 23:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To są swiatła do jazdy dziennej na zarówkach czy diodach LED ? Pamiętaj o tym, że światła do jazdy dziennej muszą AUTOMATYCZNIE zgasnąć po włączeniu świateł mijania, więc taki włącznik nie będzie dobry. Jeżeli to są światła na diodach, to na twoim miejscu podpiąłbym je tak, aby zaświecały się po włączeniu zapłonu i gasły automatycznie po włączeniu świateł mijania. Wystarczy do tego jeden 5cio stykowy przekaźnik (koszt kilka zł).
Ja rozwiązałem to u siebie tak, że światła do jazdy dziennej zapalają się przekręceniu kluczyka w stacyjce w pozycję "II" a gasną po wyłączeniu zapłonu bądź po włączeniu świateł mijania.
Fredziu89, jeśli jeszcze tego nie czytałeś, to możesz rzucić okiem na ten wątek.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum