Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Zatankowałem samochód za 50zł i po przejechaniu 60km zapaliła mi się rezerwa w samochodzie mimo że wskaźnik poziomu paliwa nie zszedł jeszcze na poziom czerwony. Po ponownym zatankowaniu lampka dalej się pali;/ dopiero po czasie gaśnie. Co to może być?? Ile może mnie kosztować naprawa??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 12, 2011 23:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 21:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeśli miałeś mało paliwa przed tankowaniem to przypuszczam, że nic się nie zepsuło a jedynie po przejechaniu tych 60 km zszedłeś spowrotem na poziom rezerwy. U mnie w 620 wskazówka jest przed kreską a już rezerwa świeci bo paliwa jest jeszcze sporo dopiero jak spadnie na 0 wtedy trzeba już wlać .
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 16:12
Mam tak samo jak pisze vck1000, jak tylko wskazówka spadnie troche poniżej 1/4 to juz zapala się rezerwa. Czy to prawda że jak już prawie w ogóle nie ma paliwa w baku to kontrolka zaczyna migać?
Ja bym się tym nie przejmował a u mnie jak już nie ma paliwa to lampka nie mruga a świeci jasno że aż razi w oczy (przesadzam oczywiście), żadnego mrugania nie ma jedynie kiedy poziom schodzi na rezerwę ale jeszcze auto się przechyli czy coś to tylko się żarzy tak leciutko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum