Wysłany: Pon Paź 04, 2010 21:11 [R600] Problem z alarmem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam,
Jestem świerzym użytkownikiem Rovera 600 sdi 98.
Mam 3 kluzyki w tym 1 czerwny. (działa 1 czarny)
mam też pilota.
problem polega na tym że pilot nie działa na auto. Synchronizacja nie pomaga( wyjąłem baterie, wcisnąłem przycisk 4 -krotnie i więcej ale nic)
nie działa też 1 czarny kluczyk czy jestem w stanie sam coś z tym zrobić?
A aktualnie auto nie chce wogóle odpalić na własciwym kluczyku, gaśnie kontrolka kluczyka, a auto nie zapala. Odłaczyłem aku moze pomoze, wczoraj na 1 kluczyku odpalał bez problemu.
proszę więc o podpowiedzi bo szukam i czytam na forum ale narazie nic to nie daje.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 24, 2011 00:15, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 04, 2010 21:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Sie 2010 Posty: 54 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Paź 06, 2010 15:50 nie można synchronizować pilota
Zacznij od sprawdzenia centralki obsługującej piloty .
Pierwszy sposób to naprawienie systemu tylko musisz znaleźć usterkę jak powiesz co ci wyszło z pomiarów centralki to powiem co ewentualnie wymienić .
Drugi sposób Wyczyszczenie ECU dołożysz sobie sterownik zamka centralnego i będzie ok
Sposób naprawy to już tylko twój wybór
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum