Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 12:50 [R620] Znikający olej :(
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Mam pytanie odnośnie znikającego oleju. Otóż po przejechaniu około 50km, na drugi dzień widzę, że oleju ubyło o około 2mm na bagnecie i tak stopniowo znika. Samochód nie kopci na żaden kolor, jeździ normalnie, silnik suchy żadnego wycieku, misa sucha, filtr suchy, turbina sucha, po prostu wszystko tak jak ma być a olej gdzieś znika. Dolewam tak żeby było w normie a po kilku dniach znowu poniżej minimum i tak w koło. Ma ktoś jakiś pomysł?
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 13, 2011 00:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 12:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To ja się podepnę pod temat, bo mam to samo . O dziwo, wczoraj po przejechaniu ponad 100 km nic mu nie ubyło, natomiast wcześniej właśnie mniej więcej 50 - 60 km i 2mm na bagnecie mniej
napewno masz cały silnik suchy? jak go na postoju przygazujesz nie dymi nic a nic? jak nie, to masz gdzies bracie wyciek miałem dokładnie to samo i skubany puszcza mi pod apratem zapłonowy, może uszczelnaicz na wale lub wałakch się spsuł? a może silnik nie pali oleju tylko go wali w wydech jakos?
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Wysłany: Nie Lut 28, 2010 15:27
silnik jest suchy, nie ma wycieku bo gdyby nawet gubił w czasie jazdy to zostawałyby krople czy to na parkingu czy pod domem a tak nie ma ani jednej. Co do dymu to nic a nic nie kopci, zapach spalin normalny jak w każdym aucie, nie wiem co jest i mnie to już drażni.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
mam to samo ja juz nie patrze na ten bagnet jezdze z tym od roku ,raz bagnet pokazuje 3/4 miarki raz wogole nie ma oleju heh i tez nie mam wycieku nie dymi nic
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 21:24
ja to ten bagnet pogryzę A tak serio to dolałem parę razy i za kilka dni znowu było poniżej min
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum