Wysłany: Pią Lut 26, 2010 20:54 [R600] 618Si a 620i?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam,
Mam pytanie do biegłych jakie (dokładnie) są różnice pomiędzy 618Si a 620i. Przyczyna jest taka, że mam możliwość taniego zakupu 620i, którego wykorzystałbym "na części" a mam 618Si.
-Jakie elementy, podzespoły mogą być różne i po prostu nie pasować?
-Jakie są różnice w układzie sprzęgła?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 13, 2011 00:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 20:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Tzn. różnice w danych technicznych juz poznałem. Mówiąc w prosty sposób zastanawia mnie czy np. wysprzęglik, pompa sprzęgła, mechanizm podnoszący szybę jest taki sam, czy są jakieś różnice.
pavel3d, jeszcze dodam, że w manualach i rave można wyłapać różnice. Manuale są dla różnych wersji silnikowych Accorda, a te wersje były identyczne z R600 (oprócz 2,0 turbo i 2,2V-TEC ale nie ich problem dotyczy). Jakich wersji dotyczą, znajdziesz na ich pierwszych stronach.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Naprawdę? Ja się nie rejestrowałem, a ściągnąłem wszystkie, ale to było jakiś czas temu - może coś zmienili...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Naprawdę? Ja się nie rejestrowałem, a ściągnąłem wszystkie, ale to było jakiś czas temu - może coś zmienili...
Jakoś tydzień temu dociągałem brakujący manual i aby to zrobić, musiałem się zlogować, bo nie pokazywała się 3-cia ikonka; ta do ściągania - na tym opieram to moje "tak". Zmieniali adres, to może zmienili także i to
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
A to dlaczego? Dostalem razem z samochodem od macieja
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
A to dlaczego? Dostalem razem z samochodem od macieja
Po polsku mam tylko instrukcję obsługi - co ją dostałem też razem z samochodem - no i te 2 ściągnięte manuale do Accorda - niestety akurat one nie są do wersji H23A3
Mayson, a instrukcja obslugi to nie manual? Kurcze zdaje sie, ze ja o czyms nie wiem i sie tutaj wyglupiam...
Mayson, a instrukcja obslugi to nie manual? Kurcze zdaje sie, ze ja o czyms nie wiem i sie tutaj wyglupiam...
Bo to skrót myślowy; powinno być: "manual serwisowy", czyli instrukcja serwisowa (to co ściągamy z forum Accorda i same technikalia w PDF), a instrukcja obsługi, to instrukcja obsługi dla użytkownika auta. Fakt, że jeśli chodzi o sprzęt AGD/RTV to z angielska instrukcję obsługi też zwie się "manualem". Stąd nieporozumienie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum