Wysłany: Sob Mar 06, 2010 12:04 [R75] Jak wyjąć pompkę sprzęgła w angliku?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Mam podejrzenie, że cieknie mi pompka sprzęgła. Wprawdzie nie widać na niej płynu ale znalazlem krople na plastyku na którym trzyma sie lewą nogę i gąbka na klapce pod pompką też ma plamę. Czy w wersji europejskiej też nie ma dostępu? Chciałem odkręcić korek i sprawdzić poziom płynu ale nawet nie mogę włożyc tam ręki bo przeszkadza wałek kierownicy, mam go odkręcić? Ma ktoś jakiś pomysł?
FOTO 1
FOTO 2
FOTO 3
FOTO 4
FOTO 5
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 23:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 12:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W europejczyku jest trochę lepszy dostęp bo nagrzewnica nie przeszkadza. Do korka ogólnie ciężko się dostać a co dopiero odkręcić-opiera się o wygłuszenie.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Zukowaty, ale mi pomogłeś. Chyba żebym bardziej się załamał.
[ Dodano: Sob Mar 06, 2010 11:42 ]
Korek zluzowałem za pomoca drewnianego kołeczka i młoteczka. Co dalej? W tej wkładce gumowej powinien być płyn? Wyjąć ja i czymś sprawdzić poziom? Ile powinno być?
[ Dodano: Sob Mar 06, 2010 11:48 ]
Lipa :-( korek odkręciłem ale nie mogę wyjąć - coś go z tyłu "trzyma"
[ Dodano: Sob Mar 06, 2010 12:23 ]
Dobra, zadaję pytania i sam sobie na nie odpowiadam. Korek wyjąłem, (ciekawe jak włożę) w tej gumowej wkładce jest sucho (do czego ona jest?) Zbiorniczek ma okolo 50 mm głebokości a poziom płynu jest na srodku czyli 25 mm. Ile powinno być?
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Korek opiera się o wygłuszenie i to go blokuje,próbuj w lewo, w prawo i do góry,płyn ma być pod gumą,ja tam włożyłem kawałek czarnego zagiętego w pałąk drutu,po wyjęciu widać mokry ślad. Dolewałem strzykawką z kawałkiem cienkiej plastikowej rurki,tak do 2/3 wysokości. Powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum