Wysłany: Nie Mar 07, 2010 17:22 [R416Si 97] Temperatura silnika - problem.
Witam ! od razu przepraszam jeśli ten temat był już poruszany, ale szukałem na forum i na mój problem rady nie znalazłem... Sprawa wyglada tak: czasami podczas jazdy, czasami gdy tylko stoje na odpalonym dłużej aucie wskazówką temp. silnika rośnie do wartości max. a z nawiewow zaczyna lecieć zimne powietrze... Trwa to chwile po czym spada i znów rośnie lub nie... Wszystko to dzieje się bardzo wybiórczo. Mój mechanik powiedział, że przyczyn może być bardzo dużo... Chciałbym mu coś podpowiedziec bo może ktoś zna, albo miał podobny problem...
P.S. Termostat mam nowy, gdyż poprzedni był podobno po jakieś amatorskiej przerobce i nadawał się do kosza... Może coś tam zostało zawalone... Ale co?
Dzieki za pomoc!
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 17:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 20:25 Temperatura silnika-problem
ja miałem dokładnie to samo i niestety nie był to zapowietrzony układ ,posprawdzaj sobie węze od układu chłodzenia a zwłaszcza ten na dole przy chłodnicy jezeli jest zimny a włąncza sie wentylator to albo termostat albo w moim przypadku byla pompa cieczy do wymiany i mechanik mi to zrobił na jesieni ,wstawiłem autko do garazu[NA ZIMĘ} i pare dni temu nim wyjechałem okazało sie ze znowu mi sie to stało ,temperatura idzie do góry leciutko grzeje ciepłym powietrzem i załancza sie wentylator tylko w moim przypadku weze są zimne od termostatu wiec obstawiam ze to on jest zamkniety i nie ma duzego obiegu płynu,juto go wymienie i zobacze
Sprawdź czy masz dobrze odpowietrzony układ chłodzenia, przede wszystkim czy przy odpowietrzaniu ogrzewanie bylo wlaczone na full (na czerwonym polu), jesli nie to nie ma prawa grzac bo wiadomo moze tam zgromadzilo sie powietrze, sprawdź tez poziom płynu w układzie chłodzenia, podociskaj wszystkei grubsze weże w celu ewentualnego usuniecia z nich powietrza. Mysle, ze nie jest to taki problem. Nadmieniam, ze mialem to samo dopiero po porzadnym odpowietrzeniu uzyskałem jakies efekty, teraz od chyba 8 miesiecy moj roverek jest na zasadzie "lejesz i jezdzisz" bo nic sie w nim na szczescie nei dzieje:)
Powodzenia.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum