Wysłany: Czw Mar 11, 2010 11:25 [Rover 214 i Rok 1996 55 kw]
witajcie urzytkownicy Rover-ków.
Mam ogromny problem, ponieważ nie mogę znaleść w swoim rover 214 i wlewu do skrzyni biegów......
Probem jest tego typu, że aktualnie pracuję z dziewczyna w NOrwegii naszym autkiem.
Muszę przyznać, że od momentu zakupu przejechaem nim 10.000 km i to w pracy na gazetach, a to ciężki kawalek chleba dla naszego autka. Na cale szczęście jesteśmy bardzo zadowoleni z tego auta ponieważ nic kompletnie się nie dzieje. Oleju nie bierze, lekkie wycieki ma ale na tyle kilomotrów dolalem 0,5 L to chyba nie wiele.
Nie znam się na mechanice al biegi zaczyaja wchodzić coraz gorzej i wczoraj w nocy skrzynia zaczęla normalnie skrzypić po godzinie jazdy troche się poprawilo ale myśle, że olejw krzyni jest zurzyty, bądz poprostumu go brakuję i nie mogę znaleść wlewu. albo jestem tak ślepy albo rzeczywiście jest on tak ukryty.
Proszę o szybką odpowiedz
I przepraszam za ten belkot, ale jestem w takich nerwach, że nie wiem już co mam zrobić
Z góry wam dziękuje i Pozdraiam
I chcialbym dodac, że ROVER to bardzo dobre auta, to mój pierwszy ale nie ostatni, polowa mojej rodziny jezdzi ROVER od 214, 620, 623 aż po wspaniala 75.
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 11:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 14:05
Wlew oleju znajduje sie troszke wyzej od wejscia lewej polosi do skrzyni.
Niemniej wygodniej jest wlewac przez odpowietrznik skrzyni (czarna grucha z deklem na gorze skrzyni)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum