sorki za caps lock'a przyzwyczajenie aha to nawet dobrze się składa bo może i na lepszą wymienienie bo czytałem ze w 214-tkach si łapa była częstym problemem
ta będzie dobra http://allegro.pl/item923...45_1_4_16v.html
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Mar 06, 2010 11:13, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli chodzi o zakup skrzyni to lepiej upewnij się czy to będzie odpowiednia skrzynia. Mój brat miał VW Polo i niestety klęknęła mu skrzynia i zakupił skrzynię ,pasowała ona montażowo ale co do osiągów to kartastrofa max prędkość 130 km/h, spalanie masakra. Dopiero znajomy powiedział że montażowo ona była ok ale miała całkowicie inne przełożenia co przeniuosło się na obroty oraz spalanie.. Co do zakupu skrzyni to lepiej nie kupuj skrzyni na własne widzi mi się bo możesz ponieść niezłe koszty- jak mój brat- lepiej skontaktuj się ze specjalistami.
Sorki za cudzysłowy - nie wiedziałem
A co skrzyni właśnie obawiam się tego przy zakupie skrzyni stad moje pytania myślałem ze tutaj zasięgnę porady dotyczącej kupna od fachowców w tej dziedzinie
; bo już sam nie wiem jaką mam skrzynie wsadzić
Ja z tej firmy (autokalisz) kupowałem silnik, zrobili mnie w konia i sprzedali silnik z podmieniona głowicą (pęknięta bo płyn dostawał się do silnika). Pozdrawiam
pocieszające jest to że nie miałeś problemu ze skrzynią co oznacza ze nie jest to przypadłość tego modelu tylko u mnie tak się stało a dokładnie odszczypała się łapa mocowana do mostu
w R214 są dokładnie takie same skrzynie jak w R25 z silnikiem 1,4 i R400.45 z silnikiem 1,4 (tylko różnią się łąpą sprzęgła i mocowaniem linki (w R200/25) lub wysprzęglika (w R400/45) ale to jest do zrobienia... możesz też zamontować skrzynię od roverka 200/25/400/45 z silnikiem 1,6 ale auto minimalnie (o ile da się to zauważyć) straci na dynamice ze względu na większe przełożenie główne skrzyni...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum