Wysłany: Nie Mar 07, 2010 18:31 [R600/618]Jakie głośniki zamiast serii(najtaniej)?
Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym zapytać jaki głośniki powinienem zakupić zamiast seryjnych? Nie chodzi mi tu o drogie zestawy. Chciałbym je zmienić, ponieważ z przodu samochodu wogóle nie słychać dźwięku i nawet gdy odłączę te z tyłu to dźwięk jest lipa. Mam jakieś radio SONY CD-R/RW MP3. Jeśli można, to proszę o linki do Allegro niedrogich zestawów(bez subwooferów i wzmacniaczów). Najzwyklejsze głośniczki, tylko trochę lepsze od tych standardowych. Żeby dźwięk w samochodzie był o jednakowej głośności z przodu i z tyłu. Nie znam się za bardzo na typach głośników, więc proszę być wyrozumiałym. Jak będzie potrzebne, to mogę podać co pisze na tych głośnikach z tyłu. Chyba, że radzicie jakiś wzmacniacz jednak wstawić i lepsze głośniczki, to dołożę trochę kasy(jeżeli na prawdę warto) i zakupie lepszy zestaw. Z góry dziex za pomoc i przepraszam, że powtarzam temat.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 18:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja rozegrałem taki dylemat w następujący sposób, wszedłem do sklepu z głośnikami i sprzętem do samochodu i powiedziałem, chce coś do 300 pln, z przodu 16 z tylu nie pamięntam rozmiaru ale tak żeby pasowały w miejsca orginalnych głośników, chwile później montowałem z przodu JVC z tyłu Fonacary. Efekt bez porównania do seryjnego nagłośnienia i tani co najważniejsze
Czyli jeżeli bym brał te Helixy na przód, to tył zostawić serię? I jeśli bym kupił te Helixy, to będę miał jakąś instrukcję podpięcia ich i tych zwrotnic? Jeżeli nie, to gdzie bym mógł znaleźć instrukcję jak to wszystko podpiąć, żeby grało jak trzeba, oraz gdzie powinienem zamontować te tweetery, bo słyszałem, że tam koło przedniej szyby nie warto?
jaką instrukcje masz tylko plus i minus kabla radiowego który podłączasz (skrecacasz) do zwrotnicy i kolejno ++ -- podłączasz głośnik niskotonowy i tweeter i tyle.
Ja mogę tylko potwierdzić to co napisał Mixtated które weźmiesz będzie dobrze chociarz bez wzmaka lepiej chyba zagrają te Hertze coś mi się tak zdawa BTW co do tego tyłu to bym sobie szczerze darował bo będzie psuł cały efekt przynajmniej jak dla mnie to seria z tyłu tylko przeszkadzała, zresztą jak założysz sam zobaczysz do pełni szczęścia będzie ci brakowało tylko jakiegoś suba do bagażnika pomyśl o tym bo naprawdę warto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum