Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 147 Skąd: Kielce
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 23:43
mickoz2 napisał/a:
To mnie bardzo niepokoi za każdym razem jak wyłączę silnik resetuje się zegar
A czy przypadkiem rusza wtedy do góry wskaźnik temp. płynu chłodzącego? Masz może klimę? jak tak, to włącz ją, włącz nawiew na max, spuść ręczny i zobacz, czy podczas odpalania zaświeci się kontrolka zaciągniętego ręcznego + kontrolka ABS, które chwilę po odpaleniu zgasną. Jeśli tak się stanie, ewentualnie porusza się w.w. wskazówka, to wyczyść klemy i podłączenie masy do pasa przedniego.
Pzdr. Marcinus
P.S. Szerokości i bezawaryjności życzę
Na razie doszedłem to tego ze zwarcie powoduje otwarcie drzwi zarówno pasażera jak i kierowcy. Otwieram drzwi gaśnie zegar i wyłącza się radio zamykam wszystko wraca do normy.
Mam rocznik 2000 silnik 1,4 84km będę wymieniać rozrząd w sklepie pytają jaki napinacz automatyczny czy manualny
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 147 Skąd: Kielce
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 20:11
mickoz2 napisał/a:
zwarcie powoduje otwarcie drzwi
spróbuj wyjąć te "bolczyki" które "informują" alarm(?), że otworzyłeś drzwi. Może to w nich jest problem... Jak tam nie znajdziesz nic podejrzanego, to pozostaje tylko ślęczenie nad schematami w RAVE...
Witam większość została rozwiązana, pomógł warsztat z Łodzi na ul. Starorudzkiej polecany zresztą na stronie roverki.eu . Pozostał problem z klaksonem uszkodzony jest zwijacz gdyby ktoś z Was był w posiadaniu czegoś takiego chętnie odkupię
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum