Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 130 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 11:26 [R416Si '97] mocowanie pasa bezpieczeństwa
Witam,
Mam problem z mocowaniem pasa bezpieczeństwa pasażera - chodzi o ten element przy siedzeniu pasażera, w który wkłada się i blokuje metalową część z pasa.
Nie mogę wsadzić tam tej metalowej klamry i nie blokuje się ona tam. Ten cały mechanizm chyba został na dole, zamiast wrócić razem z tym czerwonym przyciskiem.
Nie wiem jak zdjąć te wszystkie plastiki, żeby dostać się do środka mechanizmu, a jednocześnie nie chce ich połamać. Pewnie są na jakieś zatrzaski, ale może wiecie z której strony je pod wadzić, a może najpierw wyjmuje się jakoś ta czerwoną część?
_________________ Born To Beer Free
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 11:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wiem czy jest to rozbieralne, ale wydaje mi się, że lepiej od razu poszukać tej części na szrocie i wymienić. Nawet jeśli coś tam uda Ci się poprawić, to zawsze może odpuścić w niewłaściwym momencie. Według mnie to nie powinno być rozbieralne ze względów bezpieczeństwa właśnie.
mialem dokladnie ta sama usterke.wymienilem zatrzask na nowy,bo stary jest nierozbieralny.a jesli juz rozbierzesz to nic nie naprawisz,a plastiki sie rospadna.koszt na allegro okolo 30zl,wymiana jakies 10min.
Miałem podobnie. Blokował się po stronie pasażera tylko ja znalazłem inne rozwiązanie.
Cieniutki wkrętak i wydłubałem z wnętrza malutki kawałek plastiku. Skąd się tam znalazł? Nie mam pojęcia. Działa i to się liczy.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum