No pisze że są z Rovera 75 to czemu miały by ci nie pasować co?
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Według mnie kompletnie nie pasują. Bardziej widziałbym je na starym golfie, ale to kwestia gustu. Od strony technicznej wszystko znajdziesz w starych tematach. Jak nie jesteś pewny to zapytaj sprzedającego o szerokość, odsadzenie i średnicę otworu centrującego. Na lato mam felgi 7.5j et35, a na nich opony 215/45 i nie haczą o nadkola, ale komfort jazdy przemilczę.
Felga jak felga, widzieliście rozmiar opony? Zt ma chyba trochę inne nadkola, a w 75 widziałem je już nie raz powycierane od opon przy szerokości 225 i mniejszych. Bez sprawdzenia na aucie ja bym nie brał, chyba że interesują cię same felgi.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Ja tam mam na lato 222/17/45 i jest idealnie (nic nie trze przy pełnym skręcie czy od góry np przy wysokim progu, ładnie się chowają w nadkola i nic nie chlapią) choć fakt Komfort słaby. Ale wiadomo do komfortu trzeba balona tak więc na zimę mam 205/15/55 i jest jak trzeba. Komfort wraca
To mnie zaskoczyłeś. nigdy nie widziałem takich na ZT i sam bym ich nie założył.
dzelo23 napisał/a:
Felga jak felga, widzieliście rozmiar opony? Zt ma chyba trochę inne nadkola, a w 75 widziałem je już nie raz powycierane od opon przy szerokości 225 i mniejszych. Bez sprawdzenia na aucie ja bym nie brał, chyba że interesują cię same felgi.
Ludzie, którzy sprzedają felgi z oponami, na których można jeszcze spokojnie jeździć znają ich wartość i takie zestawy są o wiele droższe. Nie liczmy na cuda. Nie da sie kupić fajnych felg z dobrymi oponami za 1/3 wartości nowych opon, dlatego na opony nawet nie patrzyłem.
najnowszy85, Jakie masz odsadzenie, szerokość felg?
Nie da sie kupić fajnych felg z dobrymi oponami za 1/3 wartości nowych opon, dlatego na opony nawet nie patrzyłem.
ja kupiłem felgi 18" z oponami Toyo T1R za 1000pln które u mnie wytrzymały 3 lata i jak zmieniałem miały 4mm bieżnika. Oryginalne z MG ZT
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
245/45/17 trochę za szeroko i za wysokie będą. Pewnie będzie tarło. Normalnie jest 225/45/17 czyli wysokość 45% szerokości. A tak pozatym to raczej felgi z VW i otwór centrujacy będzie na 56,6.
sknerko, Jeśli udało Ci się ubić taki interes to gratulacje. Ja kupiłem swoje felgi przez internet. Przytoczę część opisu; "dwie opony są w stanie bardzo dobrym, prawie nowe,jak na zdjęciach, a dwie widocznie używane"
Te "widocznie używane" były kompletnie łyse, jedna miała dziure. A te dwie "prawie nowe" miały dużo bieżnika, ale i 10 lat a z jednej wystawał drut. Przejrzałem mnóstwo ogłoszeń dotyczących sprzedaży felg i zauważyłem że Ci którzy piszą konkretnie mają też odpowiednio wyższą cenę. Jeśli komuś zależy na czasie to trafia się taka okazja.
Odnośnie felg z tematu to trzeba powiedzieć, że jeśli są oryginalne to pewnie mają 7j i duże et, więc i opony mogą pasować nieco szersze. Zna ktoś parametry tych felg?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum