Wysłany: Czw Mar 25, 2010 18:21 [45 1,4 z 2004] czy to opona kierunkowa
Witam - właśnie zmieniam koła i starły mi się znaki jakie zrobiłem jesienią - czy po załączonym zdjęciu można poznać na które koło (prawa strona czy lewa) powinna być założona ta opona? Na boku brak oznaczeń opona MICHELLIN z 2007 r.
Ostatnio zmieniony przez IROLA Czw Mar 25, 2010 18:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 18:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak na moje to nie jest opona kierunkowa. Miałem komplet fuldy i pirelli kierunkowy i w obu przypadkach bieżnik układał się w ala strzałkę i zdecydowanie w jednym kierunku, a tu masz dwa pasy w przeciwnych kierunkach, więc na moje to bez znaczenia byle by względem siebie były równo pozakładane.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 18:42
Oczywiście że to opona asymetryczna czyli posiada stronę zewnętrzną i wewnętrzną. Na oponie pisze z jednej strony outside a z drugiej inside, napis outside ma być od zewnętrznej strony.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Tak jest - na zewnątrz przed napisem Michellin jest OUTSIDE (wewnątrz dokładnie patrzyłem nie ma nic) dzięki.
Pomyłka - wewnątrz jest także napis, lecz małymi literkami (małymi w porównaniu do zewnętrznego napisu OUTSIDE to 1/3 wielkości) : INSIDE LATO INTERNO ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum