Wysłany: Nie Mar 14, 2010 14:44 [r416]Masy powietrza w zbiorniczku wyrównawczym
Witam!
Mam problem z ogrzewaniem auta, auto nabiera odpowiedniej temperatury ale z nawiewów wieje zimne powietrze, jeśli odkrece korek od zbiorniczka wyrównawczego to uderza z niego dużo powietrza, tyle ze po odkreceniu prawie chce mi wyskoczyc płyn...i co mnie bardzo dziwi: po upuszczeniu tego powietrza nagle zaczyna działać ogrzewanie...ale nie zawsze:/
_________________ ...nie ma mnie, będe wczoraj...
Zanim do mnie napiszesz skontaktuj się z moim lekarzem.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 14:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Było nie raz i nie dwa ...
Zacznij od prawidłowego odpowietrzenia układu chłodzenia, potem ewentualnie korek do wymiany od zbiorniczka wyrównawczego ... tyle na początek.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 15:39
W pracującym układzie chłodzenia zawsze występuje nadciśnienie. Zatem objaw wrzenia płynu i wylatującego powietrza jest jak najbardziej prawidłowy. Jak już mój przedmówca napisał podstawowa sprawa to sprawdzenie działania korka w zbiorniczku wyrównawczym a jeśli chodzi o grzanie to pierwsze to sprawdzenie działania zaworu ogrzewania i odpowietrzenie układu.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum