Wysłany: Wto Cze 23, 2015 11:17 [R600] Jaką chłodnicę kupić?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Cześć Panowie. Dzisiejszy poranek nie był dla mnie miły. Okazało się, że mam do wymiany chłodnicę. Ubywa płynu i podobno jest "mocno posiekana"
Tam na warsztacie mechanik sprawdził w systemie nową chłodnicę i zabił mnie ceną. Powiedział, że koszt to 480 zł za chlodnicę + 150 robocizna i jeśli chcę uzupelnić czynnik klimy to 80 zł, bo podobno tez tamtędy trochę mogło uciec. Łącznie ponad 700 zł.
Ale na allegro widziałem takie chłodnice nawet za 150 zł. Czy ktoś z nich korzystał? Czy to duża różnica? Bo na alle są też za 380 zł.
Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 23, 2015 11:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak kup tą najtansza która pasuje do twojego modelu (manual z klimą, pojemność moc)
Wymiana chłodnicy nie ma związku z klimatyzacją. Chyba ze wymieniasz chłodnice od klimatyzacji.
150 robocizny? to chyba razem z płukaniem układu i zalanie płynem mechanika.
Jezeli tak to sprawdz czy zrobil plukanie i zalał plynem a nie wodą.
Jeszcze pewnie zabierze tą starą, brudną, niepotrzebną chłodnicę
Poczytaj manual i sam dasz rade zmienić
Powinienes zamknąć się w 250zł max 300
Zdecydowanie.. zmień mechanika.. Ten z Ciebie zdziera..
Zreszta jakiego czynnika ? To w końcu facet chce wymieniać chłodnice od klimy czy wody ? Bo to 2 osobne chłodnice i wątpie aby obie były do wymiany.. No chyba, że śrubokręt Ci na drodze wskoczył pod auto i przebił obie na raz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum