Wysłany: Pią Mar 12, 2010 16:13 [ROVER 420Di 105 KM 97r]-JAK DOBRAĆ SKRZYNIĘ BIEGÓW
Witam.
Czy ktoś może mi pomóc w doborze używaniej skrzyni do mojego roverka. Na allegro jest parę egzemplarzy jednak różnią się numeracją. Czy uda się kupić bez uprzedniego demontażu . Za podpowiedzi z góry dziękuję.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 16:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprawdziłem numery skrzyń biegów w epc
TRE 100 420
TRE 100 270
TRE 100 400
przy dwóch ostatnich numerach jest napisane że bez intercoolera czyli najprawdopodobniej Ty i Ja mamy skrzynię o numerze TRE 100 420 czyli z intercoolerem
czy skrzynia z diesla bez ic pasuje to tego nie wiem
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 14:22
szoso420 napisał/a:
ez intercoolera czyli najprawdopodobniej Ty i Ja
skoro klega pisz że ma 105KM pod maska to musi mieć intercooler i ma wersje SDi a nie jakieś TD czy TDI, ludzie nauczcie się oznaczeń Rovera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
skoro klega pisz że ma 105KM pod maska to musi mieć intercooler i ma wersje SDi a nie jakieś TD czy TDI, ludzie nauczcie się oznaczeń Rovera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie wiem o co ci chodzi bo ja akurat umiem odróżnić SD od SDI i nie używam TD czy TDI w oznaczeniach Rovera wiec nie wiem do kogo to kierujesz ale do mnie bynajmniej nie powinieneś
chodziło mi tylko o to że nie byłem pewny tego pierwszego numeru skrzyni bo nie było przy nim nic napisane w porównaniu z dwoma pozostałymi numerami a to że Rover 105 konny ma IC to akurat wiem bo takim jeżdżę więc się pytam o co ci kaman?
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 10:14
DANTE79R, jak już cytujesz to rób to poprawnie. Kolega szoso420 wyraźnie napisał
szoso420 napisał/a:
przy dwóch ostatnich numerach jest napisane że bez intercoolera czyli najprawdopodobniej Ty i Ja mamy skrzynię o numerze TRE 100 420 czyli z intercoolerem.
Nie umiesz cytować i później efekty jakie są, każdy widzi.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum