Wysłany: Czw Mar 18, 2010 09:06 Przejście z R 620i na R 75 CDT
Witam - mam problem, jestem na etapie zmiany samochodu, obecnie jeżdżę R 620i 94 r. w sekwencji i zamierzam go zamienić na R 75 ale w dieslu. Mam pewne obawy czy co do tego modelu i silnika diesla bo różnie się pisze!!!
Proszę użytkowników R 75 CDT i CDTI o jakieś wskazówki i pomoc, zalety, wady tych silników!!!
pozdrawiam i z góry dzieki za odpowiedzi
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 09:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Binek84, a wejdź w dział PORADY TECHNICZNE, i poczytaj sobie jakie usterki ludzie mają w R75 tdiesel. Jest wyszukiwarka na Forum. Potem poczytaj poradnik przed zakupem w tym dziale
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Jeśli chodzi o silnik, to jak dla mnie jest to jednostka bezawaryjna Same zalety: mało pali, dobrze jedzie- jak zadbany. Większość problemów może wynikać z zaniedbań. By nie mieć problemów z przepływką- dbanie o filtra powietrza (częsta wymiana ); dobre paliwo- by nie mieć problemu z wtryskami, wymiana/ czyszczenie filtra odmy- by nie mieć innych problemów.
Jeśli chodzi o problemy których trudno uniknąć, to problemy z układem sprzęgła- dlatego sam kupowałbym auto z automatyczną skrzynią biegów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum