Na przeglądzie powiedzieli mi że moja przekładnia już do niczego się nie nadaje, więc czas ją wymienić. Moje pytanie brzmi:
-Czy trudna jest wymiana przekładni ? (dodam iż posiadam dostęp do garażu z kanałem )
-Czy we wszystkich R 200 od 95-00 były takie same przekładnie ? Czy w dieslach były inne?
- i ostatnie pytanie czy warto kupić używaną jeśli udzielana jest na nią miesięczna gwarancja?
pytam ponieważ nowa kosztuje dość dużo;(
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 19:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 43 razy Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty: 310 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 21:50
themartino napisał/a:
Czy trudna jest wymiana przekładni ? (dodam iż posiadam dostęp do garażu z kanałem )
Co do wymiany przekładni to większych problemów nie ma. Nie wiem czy wyjdzie bez ściągnięcia całej belki czy sama, bo ściągałem całą belkę, ale pewnie będzie trzeba ją chociaż trochę opuścić. Odkręcasz przewody od wspomagania, 4 śruby mocujące ją do belki, końcówki drążków i kolumne kierownicy.
themartino napisał/a:
Czy we wszystkich R 200 od 95-00 były takie same przekładnie ? Czy w dieslach były inne?
Przekładnie są takie same, pompy są raczej inne.
themartino napisał/a:
i ostatnie pytanie czy warto kupić używaną jeśli udzielana jest na nią miesięczna gwarancja?
Dopóki nie zamontujesz przekładni w aucie i nie pojeździsz chwilę to nie sprawdzisz jej stanu, najlepiej jakby była jeszcze w aucie na chodzie i byłaby możliwość jej sprawdzenia w taki sposób. Ale jeśli masz miesiąc gwarancji to powinieneś w tym czasie sprawdzić wszystko i wykryć ewentualne wadliwości. Nowa przekładnia to też raczej jest wyrób regenerowany więc i tu nie masz do końca pewności czy będzie długo sprawna, chyba że masz dojście do nowej z fabryki.(znam przypadki gdzie nowa-regenerowana sypała się już po krótkim czasie i to kilka razy a koszt to min 3x używki). Więc raczej szukaj dobrej używki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum