Wysłany: Czw Maj 13, 2010 22:33 [r 416 si 1,6 benzyna 95r] stukanie przy odpalaniu
Witajcie
Mam taki mały problem, nie przeszkadza w ogóle w jeździe ani w niczym innym, natomiast nie wiem co to jest. Gdy przekręcę kluczyk w stacyjce, to przez ok 1 max2sekundy słychać ostre stukanie, potem spokój, aż do następnego przekręcenia kluczyka. Miał może ktoś z was ten sam problem??
Myślę że to nie jest nic z nawiewem bo stukałoby cały czas.:/
[ Dodano: Nie Maj 09, 2010 19:18 ]
dodam jedynie że odgłos ten dobiega jakby zza radia
[ Dodano: Wto Maj 11, 2010 08:22 ]
teraz tak sobie myślę że może może to coś od filtra paliwa??
[ Dodano: Czw Maj 13, 2010 23:33 ]
Dzisiaj się dowiedziałem że mogą to być jakieś przekaźniki<lol> bo nie wiem nawet co to jest:)
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 22:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może silniczek krokowy? Po przekręceniu kluczyka wysuwa się ten trzpień. Ale to byś pewnie słyszał też po wyłączeniu zapłonu, kiedy trzpień by się chował.
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
Hm rozrusznik to nie jest bo był robiony, po wyłączeniu auta nie słychać ale podjadę do mechanika może faktycznie to ta pompa,no chyba że dam rade jakoś samemu to sprawdzić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum