Kurczę szkoda Rover'a ciężko będzie znaleźć blachy żeby obyło się bez malowania,zwykle te z rozbiórki leżą po szrotach poobijane i porysowane,jakbyś gdzieś znalazł z anglika blachy.A zdradzisz nam jak do tego doszło? sorry za ciekawość
Witam. Posiadam części do R600, a nawet jednego mam w kolorze HNA, jak mogę pomóc to dzwoń 660102400 lub mkj.frankiewicz@gmail.com .Od razu mogę powiedzieć że lamp przednich na razie nie posiadam bo z chodzą jak świeże bułki.Pozdrawiam.
jak to się stało że zderzak praktycznie nienaruszony, a wgnieciona atrapa i maska wygięta Kurczę nie fajnie to wygląda, a co to za wyciek na 3 fotce, raczej bym nie liczył, że pod maską nie ma śladu tej kolizji, ten wyciek to olej? Jeśli tak to miskę olejową pewnie trafiło, chłodnica raczej też do wymiany, tanio raczej nie będzie, całe szczęście że Tobie nic się nie stało...
P.S. Nie chciałbym Cię dobijać, ale Roverki bardzo nie lubią dzwonów, jeśli nie miałeś z nim problemów do tej pory, to licz się z tym, że teraz zacznie wszystko po kolei wychodzić, zresztą który samochód hasa po dzwonku tak jak przed
Pozdrawiam, widzę, że nie tylko ja miałem wczoraj sądny dzień, cholera jak pech to pech...
Nie zdążyłem zatrzymać auta i wpadłem na hak w Pajero. Gość ciąga duże przyczepy, więc można się domyślić jak wielki to był hak. Jemu nawet lakier nie odpadł z tego rusztowania.
Żadne auto nie lubi dzwonów. To wiadomo. Natomiast on jest uszkodzony tylko po wierzchu... No i wiadomo, chłodnica itp. A ten wyciek to płyn chłodniczy... Dzięki za pomoc. Dzwonię i na pewno napiszę co i jak.
Fajnie, że można na Was liczyć.
Alternator i poduszki całe. To widać. Dziś zgłosiłem szkodę w PZU, więc czekam na rzeczoznawcę. Zobaczymy czy uda mi się znaleźć elementy w kolorze. Myślę, że 2000 PLN to wszystko. Nie powinno przekroczyć tej sumy. Za chłodnicą jest chyba sprężarka od kimy, więc myślę, że też jest uszkodzona. Zobaczymy jak otworzymy maskę przy rzeczoznawcy.
Póki co jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc, a części zacznę zamawiać jak już będą pieniądze z ubezpieczenia.
Szkoda mi tego wozu, bo nawet ryski na nim nie było. Grunt, że to tylko powierzchowna sprawa...
P.S.
A teraz jak zobaczę gościa w terenowym aucie, któremu koła wystają 30 cm poza obrys auta i który ma zamontowany hak żywcem wyjęty z Jelcza, wsadzę mu go w tyłek na środku ulicy. Tak poza całą tą sprawą, nie powinno tak być. Gdybym jechał np. R 25, to nie wiem co by z niego zostało...
Szkoda mi tego wozu, bo nawet ryski na nim nie było
Tak to już jest w życiu,człowiek dba i szanuje jak umie a nagle znajdujesz się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie ,znam ten ból,grunt że jesteś cały i zdrów i autko raczej jest do zrobienia
Racja, tego się nie da przewidzieć. Będzie pewnie szkoda całkowita, bo to raczej już starsze auto, no ale zrobię to i będzie jeździł. Mam nadzieję, że nie wyjdzie nic strasznego w trakcie...
Powinni całkowitą wyliczyć, nawet na bank to zrobią. Na fotach widać tyle, że wzmocnienie pod zderzak wgięte - do wymiany, wzmocnienie pasa przedniego u góry też do przespawania, o dziwo chyba błotniki ocalały. Na spokojnie poradzisz sobie z naprawą, a Rover będzie jeszcze śmigać i śmigać
to zanim rzeczoznawca przyjedzie to pożycz od kogoś dobre car audio, prowizorycznie zamontuj, do tego alufele, jeszcze jakieś ceregiele, jak najbardziej podnieś wartość samochodu, kumpel tak zrobił w bawarce 9 letniej i mu wypłacili 10 kafli, a autko śmiga do dzisiaj
Myślę, że 2000 PLN to wszystko. Nie powinno przekroczyć tej sumy
Oj, nie wiem... chłodnica+klima+lampy+pas+maska+lakierowanie+robocizna... nie wiem czy 3000zł starczy
UniculTLX napisał/a:
o dziwo chyba błotniki ocalały
No jeśli pas przedni dostał, to błotniki ściągnęło do wewnątrz
kumilek23 napisał/a:
to zanim rzeczoznawca przyjedzie to pożycz od kogoś dobre car audio, prowizorycznie zamontuj, jeszcze jakieś ceregiele, jak najbardziej podnieś wartość samochodu, kumpel tak zrobił w bawarce 9 letniej i mu wypłacili 10 kafli, a autko śmiga do dzisiaj
Uważajcie, co piszecie - Forum jest publiczne. Żeby komuś nie zrobić niedźwiedziej przysługi
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum