Wysłany: Sob Gru 26, 2009 21:02 [200] Kontrolka ręcznego
Czy kontrolka "hamulca ręcznego" spełnia jakąś inną dodatkową rolę???
Czasami mi lekko mrugała i żeby się nie denerwować to odpiąłem zaraz pod dźwignią ręcznego, żeby powrócić do usterki i wyrególowiania jak zrobi się cieplej bo coś ten stycznik jest luźny.
Czyli po zaciągnięciu ręcznego kontrolka nie świeci.
Jadę sobie ostatnio, a tu kontrolka z wykrzyknikeim znowu lekko pomruguje.
Ostatnio zmieniony przez Paul Sob Gru 26, 2009 21:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 21:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jest w zbiorniku on płynu hamulcowego czujnik jego ilości. Gdy jest go za mało to jakaś ikonka powinna się pokazać ? Bo testowałem to i nic mi się nie pokazuje.
------------------------
Uprzedziliście mnie
Czyli jak mało płynu to pali się wykrzyknik ? To działa po rozruchu silnika czy na stacyjce w pozycji 2 też ?
Marc-in,
Sprawdź guzik pod dźwignią ręcznego, czy nie jest luźny (jeśli tak to popraw go)
jak to nie guzik, to gdzieś kabelki blisko recznego mogą byc przetarte.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Musisz miec gdzies jakies przebicie lub zasniedziale styki:/ kontrolka nie wskazuje niczego co sugeruja koledzy jak tylko zaciagniety reczny a napewno nie konczace sie klocki czy zbyt niski poziom plynu
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
A wiec zwracam honor dla Pana Lechos.Wlasnie przelecialem instrukcje do roverka i okazalo sie ze jak najbardziej kontrolka sygnalizuje zbyt niski poziom plynu jak rowniez nieprawidlowe dzialanie ukladu hamulcowego.
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
Z góry sorki ze opisuje swój problem w czyjims poście ale nie chciałem zakładać nowego postu.
Mój problem polega na tym iż że przy zacięgniętym ręcznym kontrolka nie świeci. wydaje mi się że tam przy ham. ręcznym nie ma żadnej istalacji za to odpowiedzialą. Czy da się to jakos dołożyc, czy to wogóle tak jest od nowego czy ktos przede mną poprostu to wyrzucił...???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum