Witam mam pytanie czy po włączeniu zapłonu powinna sie zaswicic kontrolka check engine? Wydaje mi sie ze tak ale u mnie sie nie zapala wiec z tąd pytanie. Z gory dziekuje za odpowiedz.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 22:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wlasnie dzisiaj rozebralem zegary i bardzo sie zdziwilem Nie mam wogule kontrolki od check engine O ile sie nie myle to powinna ona znajdowac sie w lewym gurnym rogu obok kontrolki od oleju i ladowania... Mam racje?
A u mnie w tym miejscu niby jest wycięcie na żarowke i jest doprowadzona ścieżka z prądem ale jak wyjme wszystkie żarowki z zegarów i wezme zegary pod swiatlo to wszystkie kontrolki widze(tzn. od kierunków, swiatel drogowych, abs, ladowania, oleju, srs itp.) ale nie widze tej od check engine z konturem silnika. Tak jak by jej nie było
Co jest grane? O co w tym wszystkim chodzi?
RaFaLuS, nie wiem jak Ci to napisać jeszcze jaśniej - zegary są wspólne dla różnych modeli, tej kontrolki nie ma u Ciebie i już. Wszystko jest tak, jak należy.
W ogóle patrzyłeś w instrukcję swojego auta?
Tutaj masz wyciąg z instrukcji, mam nadzieję, że to już Ci wystarczy.
No oky. Juz rozumiem Dziękuje za odpowiedz. A co do instrukcji to z tego co tam jest wynika ze kontrolka silnika jest tylko w R z silnikiem diesla i automatyczną skrzynia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum