Wysłany: Wto Mar 08, 2011 11:30 [R75] Głowica, rozrząd - wojna z mechanikiem
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Mechanik wymienił uszczelki pod głowicą z resztą osprzętu co to dają w zestawie na allegro i rozrząd. Po złożeniu wszystko pięknie chodziło tylko mieli jakiś wyciek oleju gdzieś przy rozrządzie, no musieli rozrząd ponownie zdjąć i jakiś uszczelniacz chyba wymienić. No i po tym zaczął im nierówno chodzić silnik. I tak siedzi i siedzi u nich już 2 miesiące!! Ponoć mają jakiś problem z ustawieniem rozrządu bo nie mogą dostać jakiegoś przyrządu.. no kurcze może macie jakieś pomysły?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 11:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem bardzo podobnie. wymieniałem rozrzad i po 500 km w srodku autostrady zgubiłem cały olej i zniszczyłem silnik ale nie widziałem związku miedzy usterka a wymiana, i teraz sie tak zastanawiam, gdzie dokładnie był wyciek?
no na filmiku jest o tym... to narzędzie - blokada - klucz. no ale podeśle im. Najważniejsze jest że to robią na gwarancji... tak bym miał ostrego stracha. A kto.. hmm.. jeśli dostane działający samochód to nie będę robić antyreklamy puki co.
miehalek40 napisał/a:
Miałem bardzo podobnie. wymieniałem rozrzad i po 500 km w srodku autostrady zgubiłem cały olej i zniszczyłem silnik ale nie widziałem związku miedzy usterka a wymiana, i teraz sie tak zastanawiam, gdzie dokładnie był wyciek?
A wyciek na jakimś uszczelniaczu. Nie pamiętam niestety dokładnie. No ale po złożeniu zostawili na 12h włączony silnik i od razu wyszedł wiec pewno ostro musiało cieknąć u Ciebie po paru dniach już.
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 12:13
criskrzysiu napisał/a:
no na filmiku jest o tym... to narzędzie - blokada - klucz. no ale podeśle im.
tylko , żebyś wiedział , że to nie jest silnik kV6 z R75.
To narzędzie- blokada- klucz musi być do silnika 2.0 (nr 12-187), bo do 2.5 jest inne (18G1747-2).
_________________ Andrzej
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez SeniorA Wto Mar 08, 2011 21:21, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 07:46
małymi szczegółami , ale można się nim sugerować , co do znaków jako takich nie ma , jak ruszyli górne wałki to i tu może być problem bo koła są pływające.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
No i się okazało, że coś nie tak jest z wałem rozrządu a dokładniej, że im pekł czy cuś takiego. Takie info dla ciekawych wrażeń.
Ps. Jakieś pomysły jak to sie mogło stać?
no toś się wpakował, jak on tam tyle stał to jedna cholera wie co tam robili i jak, bez tego "przyrządu" też mogli wszystko normalnie poskładać, albo coś źle poskręcali albo źle ustawili, no najgorzej jak jedno i drugie, pewnie się przestawił rozrząd... ciekawe co znaczy że wał pękł... może nie dokręcili koła zębatego prawidłowo
Do kuleszy i tak przyznał się, że ich wina. Do kuleszy normalnie trafiają autka warte nie mniej niz kilkadziesiat tysiecy i tam ledwo oplacalnie wychodzi naprawa....
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 13:28
criskrzysiu napisał/a:
Do kuleszy i tak przyznał się, że ich wina. Do kuleszy normalnie trafiają autka warte nie mniej niz kilkadziesiat tysiecy i tam ledwo oplacalnie wychodzi naprawa....
Chyba kiepski wybór. Nie dość że niemili, drogie usługi, duży narzut na częściach to jeszcze opinie o wykonanych usługach kiepskie.
No kiepski... to mam teraz tak: nierówne niskie obroty, wręcz ja mu w gaz a on prawie zgasł. Purta i to tak bardzo głośno na zimnym silniku (mechanik mówi że to pewno zapłon), silniczek VIS dziwnie zalany jakimś olejem albo cuś...., za jakiś czas będe miał spis błędów po numerach. I teraz mam pytanie gdzie w okolicach gdyni można dać tego Roverka żeby go zrobili bo od Kuleszy wole się trzymać z daleka już a ten mechanik co go prowadzi już rozkłada ręce.
ps. mam błędy P1477 i p0108 o p1477 wiem że coś tam z masą ale ten drugi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum