Wysłany: Wto Mar 30, 2010 22:35 [R416] [45] [200] prosze o ocene
Na wstepie chciałbym się przywitać, bo jaestem nowym uzytkownikiem tego forum i swiezym fanem Rovera
znalazłem w okolicy takie ogłoszenie http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12218910 byłem nawet obejrzeć i choć nie znam sie za bardzo, to widzałem ogniska korozji na nadkolu z tyłu po lewej, z przodu po prawej również, opony zjechane(starczą do końca sezonu), siedzenie kierowcy ma luzy(buja sie), prawy przegub juz lekko stuka, kontrolka abs zapala sie ponoć podczas jazdy(zapewniali że to nic takiego), gaz zamontowany w 2002r., z tyłu po prawej na zderzaku w okolicach przy kole zauwazyłem zacieki lakieru, pozatym niczego się nie dopatrzyłem, co myślicie, warto go kupić?
Ciężko cokolwiek stwierdzić, bo na tych zdjeciach to nie widać zadnych szczegółów. Brak zdjęć silnika. Felgi ma paskudne i nieorginalne bo od VW ATSy. Na dodatek widać po miejscu na popielniczkę, że w aucie było palone- bynajmniej mi to przeszkadza Na klapie brak emblematu ROVER. Napewno musisz liczyć się z wydatkami bo jak juz zauważyłeś ma troche usterek które trzeba bedzie usunąć. Ja bym się chyba nie zdecydował, chyba że zszedłby mocno z ceny a auto nie okazałoby się konkretnie bite.
czyli brak tych emblematów na klapie może świadczyć o tym że autko było walnięte, tak? pewnie tez nieudolnie pomalowane i z tąd te zacieki
mi też się felgi nie podobają, ale zauroczony jestem tym modelem jednak chyba się jeszcze wstrzymam
edit: znalazłem tez takie ogłoszenie http://www.allegro.pl/ite...ich_lakier.html co o tym sądzicie?
bryła i wogóle krztałty sa nawet fajniejsze niż w 416 i te czerwone skóry
tak, mozliwe ze miał jakąś przygodę. Ten drugi to z jakaś porażka i za te pieniadze to raczej nie warto nawet sobie nim glowy zawracać. Raz że ta blacharka jest jaka jest a dwa że pod maską zbiorniczki od płynu chłodniczego i wspomagania to czarne jakby zalane smołą były a ta pokrywa to jakaś porażka. Lepiej sobie go daruj, bo koszty naprawde kosmiczne by były...
edit: znalazłem tez takie ogłoszenie http://www.allegro.pl/ite...ich_lakier.html co o tym sądzicie?
bryła i wogóle krztałty sa nawet fajniejsze niż w 416 i te czerwone skóry
Powaznie Ci sie to podoba?
Mnie az zal patrzec co ktos zrobil z tym pieknym niegdys autem..
Ten drugi ma przód z 45 włożony.Rocznik '97 wiec powinien miec przód jak auto z pierwszego linka
[ Dodano: Sro Mar 31, 2010 12:20 ]
Sprzedawca gubi się w tym co pisze. Dużymi literami pisze że sprzedaje bo wyjeżdża do niemiec a wcześniej że możliwa zamiana. Poza tym ten diesel nie ma 140 KM
Brak emblematów na tylnych słupkach i na klapie bagażnika
Dla mnie wałek- odpuściłbym go sobie
[ Dodano: Sro Mar 31, 2010 12:23 ]
A zbiorniczek płynu chłodzącego i zbiorniczek od wspomagania to jakaś masakra
Ten pierwszy zeilony rover 400 hmmm skoro gaz zakladany 8 lat temu tzn ze od tylu lat jezdzi po polsce i pewnie pol zawiechy do wymiany.
Ponadto skoro auto zasilane lpg to w baku minimum musi byc 1/4 paliwa by pompa sie nie zatarla, a w zime jak wilgoc sie zbiera w baku to i nawet prawie caly bak musi byc...takze tutaj pewnie pompa sie niedlugo odezwie
Ruda na nadkolach to jeszcze jeszcze, ale jak malowane z zaciekami to nie ladnie...
Ten drugi Roverr 420/45 to kapilca na kolach.
Przod przelozony z modelu 45
Wiesniacka listwa ala chrom miedzy klamkami.
Ta czerwona skora tylko popsula wnetrze auta tak samo konsola srodkowa malowana na srebrny
Maskownica silnika tez srebrna--> WT
Brzydkie jak diabel felgi
Byle jak przyciemnione szyby
Ogolnie auto trafilo w rece amatora tuningu, ktory chcac nadac dostojny wyglad R45 przemieszal to z brzydkim malowanym sprayem wnetrzem....bleee
Ogolnie to ani jeden ani drugi samochod nie jest wart uwagi. Choc ten zielony lepiej sie prezentuje niz czarny. Szukaj dalej.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
z tym to ciezko co do silnika to powiem Ci, ze mam 1.6 plus lpg hatchback przed liftem i w sumie zaluje ze nie wzialem 2,0 benzyna lub diesel sedan po lifcie! lift chyba w 98 byl. Przyjzyj sie autom dokladnie. Nie to, ze moj jakis zly ale jednak sedan ciut ladniejszy
A silnik 2.0 benzyna 136 KM az kusi albo moment obrotowy z diesla...kolega ma w R600 silnik 2.0 SDi i taka buda jak 600 potrafi szarpnac to az nie wiem co on moze zrobic z R400. A w R200 ten silnik to pewnie rakieta
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ps. do moderatorów, szkoda że nie można edytować pierwszego postu, tak bym tylko zmienił w nim opis, a tak to nie wiem czy mam zakładać nowy topic do każdego nowego ogłoszenia
Ostatnio zmieniony przez max666 Czw Kwi 01, 2010 19:59, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum