Temat z pozoru błachy, ale dzisiaj po wizycie u wulkanizatora zgłupiałem. Przewałkowałem forum - wyszło na to, że nakrętki to 12x1,5. Do oryginalnych alufelg Roverowskich zalecane są nakrętki kuliste/sferyczne czy jak je tam zwał - taką informację znalazłem na forum (chociaż nie mam 100% pewności bo co temat to inna opinia). Natomiast wulkanizator powiedział mi, żebym zakupił nakrętki stożkowe. Alu wyglądają tak:
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 18:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 19:12
do Twojego samochodu jeżeli mówimy o felgach oryginalnych podchodzi tylko i wyłącznie nakrętka tzw kula zarówno do felgi stalowej jak i alu.
[ Dodano: Czw Kwi 01, 2010 20:12 ]
do felgi którą przedstawiasz na fotce tylko kula.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Alufegli założone, i pomimo swojego niezbyt pięknego stanu wyglądają cudnie ,zwłaszcza że oponka ma w miarę niski profil (195/50). Fotki jutro wrzucę.
P.S. Jak zapatrujecie się na kwestię nakrętek antykradzieżowych - czy w dzisiejszych czasach jest jeszcze sens? Wiem że dobrych parę lat temu, kiedy alu dopiero co stawały się w PL modne często można było spotkać autko na cegłach, ale teraz?
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 19:37
Artu napisał/a:
Alufegli założone, i pomimo swojego niezbyt pięknego stanu wyglądają cudnie ,zwłaszcza że oponka ma w miarę niski profil (195/50). Fotki jutro wrzucę.
P.S. Jak zapatrujecie się na kwestię nakrętek antykradzieżowych - czy w dzisiejszych czasach jest jeszcze sens? Wiem że dobrych parę lat temu, kiedy alu dopiero co stawały się w PL modne często można było spotkać autko na cegłach, ale teraz?
proponuje ci zakupic bo mozesz sie zdziwic
proponuje kupic w firmie Królak
mam takie i sa spoko
Ostatnio zmieniony przez BoloSr Czw Kwi 01, 2010 19:42, w całości zmieniany 1 raz
Myślę, że przy tego typu felgach, które nie mają kosmicznej ceny to nie ma za bardzo sensu. Gdyby to były 17" lub lepiej to i owszem, bo 15 to dzisiaj taka raczej norma i raczej nikt się na to nie porwie. Ale to tylko moje zdanie
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 19:42
macikd napisał/a:
Myślę, że przy tego typu felgach, które nie mają kosmicznej ceny to nie ma za bardzo sensu. Gdyby to były 17" lub lepiej to i owszem, bo 15 to dzisiaj taka raczej norma i raczej nikt się na to nie porwie. Ale to tylko moje zdanie
no to jak sie nikt nie porwie to dawaj adres i je sobie wezme a tobie dam stalowki 15" i bede mial na zime alu
Hehe spoko. Ale z własnego doświadczenia wiem, że problem kradzieży każdych alu to trochę przeszłość. Napewno zależy to też od regionu, dzielnicy miasta itp. Ja wiem że we Wrocławiu nie jest to jakis problem dziś, bo w żadnym aucie nie mamy śrub zabezpieczających a koła mamy ciagle te same Wiadomo że jakby leżały na chodniku to chyba nikt by nie pogardził, ale moim zdaniem ryzyko jest znikome
A jednak to niewielka strata, że nie miałem w moim roverku halogenów bo juz bym sie ich pewnie pozbył Lusterka też chodliwy niestety towar Teraz widocznie złodzieje sa bardziej leniwi i nie chce im sie kół odkręcać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum