Wysłany: Wto Mar 30, 2010 19:51 [R 214 Si 1,4 98r] Nie odpala.
Witam.
Mam nastepujacy problem.
Dzisiaj po przejechaniu ok 100 km zgasilem auto a potem juz nie moglem odpalic.
Po przekreceniu kluczyka kontrolki sie swieca ,niby jest wszystko ok ale rozrusznik nie kreci
Co to moze byc
Moze to problem z immo
_________________ Roverek 200 1,4 98r
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 19:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No wlasnie mialem nie dawno problem z bateria w pilocie i wtedy wlasnie bylo tak ze po przekreceniu kluczyka immobiliser pipczal i dalo sie odpalic po wcisnieciu guzika. Natomiast teraz nic nie pipczy po przekreceniu kluczyka
W autkach dopiero sobie grzebie od niedawna, ale...
1. Czy po przekręceniu słychać jakiś przekaźnik?
2. Czy po przekręceniu słychać obracający się silnik rozrusznika?
3. Czy po przekręceniu kontrolki gaszą się, albo choć troche przymrużą?
4. Zapewne gdzieś w instalacji musi być bezpiecznik przekaźnika rozruznika i elektromagnesu sprawdź je.
Potem można mierzyć napięcia, np. na rozruszniku, elektromagnesie. Jeżeli brak to szukać w elektryce, jeżeli są to oddać do naprawy rozrusznik itd.
_________________ Pierwsze auto - Rover 214i 1.4 8V 75KM '97r.
Piąte auto - Rover 214Si 1.4 16V 103KM '98r.
miałem podobny problem.....u mnie zawiesiły się szczotki na rozruszniku....wystarczyło go puknąć i jak dotąd ( a minął już ponad rok!!) nie pojawił się juz ten problem
miałem podobny problem.....u mnie zawiesiły się szczotki na rozruszniku....wystarczyło go puknąć i jak dotąd ( a minął już ponad rok!!) nie pojawił się juz ten problem
Dokładnie, potrafi się przywiesić. Ale jak również ktoś wcześniej wspomniał sprwadź przewodyprzy rozruszniku i masę. Mi przy rozruszniku nie łaczył i też były takie objawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum