witam, czy ktoś mógłby dać mi jakąś wskazówkę w jaki sposób ściągnąć boczek z tylnych drzwi? sprawdzałem RAVE'a, ale to nic nie dało.. odkręciłem wszystkie śruby, plastikową rączkę i została mi tylko gałka do otwierania szyby, za cholere nie mogę jej zdemontować, nie wiem jak.. mógłby ktoś pomóc w tym temacie?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 122 Skąd: Gdynia
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 11:59
Między boczkiem a gałką powinna być zawleczka którą można lekko wysunąć śrubokrętem
lub spróbować mocniej pociągnąć i też powinno zejść, bynajmniej u mnie tak było
Sam boczek jest na spinkach tylko trzeba uważać żeby ich nie powyrywać.
po ściągnięciu gałki boczek odciągać do góry, do dołu? przednie boczki musiałem podnosić najpierw do góry żeby wyciągnąć uszczelke między szybą a boczekiem, a później odciągać go w dół, z tyłu jest tak samo? w ogóle, demontaż tej gałki jest konieczny żeby sciągnąć boczek?
Najpierw to musisz od dołu odczepić ten boczek bo on siedzi na takich zatrzaskach i potem cały boczek podnosisz do góry i powinien ci wyjść
A gałkę to musisz koniecznie wymontować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum