Wysłany: Pon Mar 09, 2015 19:54 [r75]Czy mogę zdjąć pokrywę na skrzyni biegów?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witajcie.Wie ktoś może co kryje się pod tą pokrywą automatycznej skrzyni biegów?
Wydaje mi się ,że kapie mi stamtąd płyn chłodniczy ale żeby się upewnić to muszę ją odkręcić Czy jak ją zdejmę to nie stracę któregoś biegu albo czy nie wyleci mi olej?
Sebastian
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 09, 2015 19:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To jest miska oleju i na pewno nie cieknie z niej płyn chłodniczy Jak odkręcisz to wyleje się trochę oleju,a kryję się pod nią sterowanie skrzyni (elektrozawory)
Wysłany: Pon Mar 09, 2015 22:02
sebol11 napisał/a:
kapie mi stamtąd płyn chłodniczy ale żeby się upewnić to muszę ją odkręcić
dokręć śruby albo wymień uszczelkę http://www.midparts.com.p...i-olejowej/1184 ale wcześniej sprawdź czy to faktycznie nie jest płyn (na kolor, smak - słodki) bo może cieknąć z przewodów po skrzyni.
Wysłany: Wto Mar 10, 2015 09:02
sebol11 napisał/a:
Czyli to z przewodu jakiegoś a nie spod pokrywy?
tak , ale może to być pozostałość po odpowietrzaniu , tam jest na grubym przewodzie odpowietrznik, sprawdź czy jest szczelny i dokręcony.Wyczyść pokrywę i zobacz czy się na nowo pojawi płyn.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum