Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 11:39 Rover 400 '99 jakie głośniki wybrać na przód?
Witam, niedawno stałem się właścicielem rovera 400 '99 i w związku z bardzo słabym car audio seryjnym mam pytanie jakie głośniki zamontować. Na razie jestem zainteresowany jedynie zrobieniem instalacji na przód, na tył może zostać standard.
Posiadam takie radio: http://www.allegro.pl/ite...ep_olsztyn.html
I tu moje pytanie, które wybrać? Z tego co wyczytałem helixy bez problemu zamontuje, a jak z hertzami? Poproszę również o link do odpowiedniego dystanu bo masa jest tego na allegro i już sie pogubiłem
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 11:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ryhoo, jeżeli nie planujesz wzmacniacza to jako tako zagrają Helixy. Pamiętaj jednak o sensownej aplikacji (woofery na dystansie z drewna i przynajmniej zaklajenie otworów technologicznych taśmą dekarską) w przeciwnym razie szkoda Twoich pieniędzy. Szczerze poleciłbym również zmianę radia + ewentualna ok 30-40W dopałka, ale skoro już kupiłeś nowe radio pewnie ta opcja Cię nie będzie interesowała
Co do dystansów potrzebujesz tych z Hondy, np:
http://www.allegro.pl/ite..._2_wroclaw.html
Pozdr.
Zmiana radia raczej odpada, tym soniaczem chciałbym wszystko napędzić. Dystanse oczywiście dam z mdf, kupię na allegro bo jakoś nie mam smykałki ani narzędzi żeby samemu coś takiego wykonać. I dzięki za pomysł z taśmą dekarską
Wybiorę jednak chyba helixy, do hertzów trzeba by było pewnie czegoś mocniejszego niż zwykłe radio
ryhoo, Helixy też nie zagrają jak powinny. Te głośniki powinny dostać ok 50 sensownych watów, a radio zapewni im niespełna 20W ze sporymi zniekształceniami, po prostu będą działały, cudów się nie spodziewaj
Jakby nie było stworzenie komory zamkniętej za pomocą taśmy dekarskiej sporo poprawi i moim zdaniem nie ma co wsadzać głośników bez tego zabiegu.
Powodzenia i pozdrowionka
Wszystko zależy jaką kwotę chcesz przeznaczyć na audio, bo może warto zainwestować w wzmacniacz Co do komory zgodzę się w 100% lecz tak czy inaczej nie oczekuj cudów. Jeżeli nie chcesz się bawić w żadne profesjonalne ( audiofilskie ) audio pomyśl o stworzeni sobie sceny z przodu na jakimś zestawie 3 drożnym napędzanym przyzwoitym wzmakiem i na przód A jak za mało bass'u to kickbass na panelach drzwiowych i już hula
Tez mialem taki dylemat. Ja zakupilem Helixy i jestem zadowolony. Pod samym radiem graja przyzwoicie. Wytlumialem drzwi tasma dekarska i jest OK lepiej zrobic taki zabieg niz nie robic tego wcale. Helixy na poczatku graly kiepskawo ale po wygzaniu jest duzo lepiej. POLECAM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum