Wysłany: Sob Kwi 10, 2010 16:03 [R620] Przerywa i gaśnie
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
witam wszystkich od pewnego czasu w moim roverku jest cos nie tak a mianowice podczas jazdy przerywa i szarpie a co najgorsze ze gasnie np gdy musze zwolnic czasem do tego zapala sie katrolka silnika, najdziwniejsze jest to ze nie zawsze sie tak dzieje raz jest ok a np po krotkim postoju znow zaczyna sie to powtarzac. sprawdzilem juz wiazke przy pompie wtryskowej i wszytkie bezpieczniki dodam tez ze wymienilem wczesniej gumowy przewod paliwa dolozylem tz gruszke do niego ,filtr powietrza, paliwa i przed ta zima wymienilem swiece zarowe prosze o pomoc bo co pojade do mechanika to kazdy mowi co innego. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 15, 2011 23:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 10, 2010 16:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mechow, moj kolega tez tak mial w 620 SDi, mechanicy mu wymienili pol ukladu paliwowego, elektrycznego i dalej to samo. Okazalo sie, ze znalazl pomoc na forum cos o czyszczeniu jakis stykow (doklandie nie wiem o ktore chodzi) ale poszukaj informacji w postach kolegi thef. To dzieki jego radom kolega poradzil sobie z problemem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
sprawdzilem to co mi podpowiedzieliscie ale niestety nic to nie dalej jest jak bylo. bylem tez u elektrodiagnostykow i zaden z nich nie chce sie podjac sprawdzenia komputera zeby bylo wiadomo co jest grane tlumacza sie ze rover ma jakis specialny komputer itp. a moze ktos z was wie czy to czasem nie jest komp od acorda lub zna jakis warsztat we wroclawiu lub okolicach. pozdrawiam
mechow, przeczytaj mój temat. Być może to jest to co ja miałem. Jest to usterka prawie nie do wykrycia, dopóki całkiem nie padnie. To chyba jedna z typowych usterek trapiących silniki SDI. Sprawdź przekaźnik od zasilania pompy wtryskowej.
Może poprrostu podmień "TEN" przewód o którym mowa w moim temacie i zobacz czy problem się pojawia. Koszt praktycznie żaden, a może Cię uchroni od większych kosztów bez efektu. Mnie "TEN" kabelek kosztował ponad 500PLN-ów.
[ Dodano: Wto Maj 04, 2010 20:19 ] mechow, I co poradziłeś sobie z problemem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
tak poradzilem sobie i chyba nikt z was nie zgadnie co bylo przyczyna :D
przyczyna byla prosta a szukalem zbyt daleko a mianowicie zatkany odpowietrznik w korku od zbiornika paliwa pozdro i dzieki wszytkim za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum