Wysłany: Nie Mar 21, 2010 18:05 [R75] Zamiana silnika?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witam,mam pytanie:czy można przełożyć silnik z rover 2.0 benzyna 2002
do auta,które miało silnik 1.8 2000? Czy ta przekładka jest możliwa?
Marek
_________________ Rób co uważasz,uważaj co robisz....
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 21:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 18:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 18:08 Re: [r 75 1.8 benzyna] zamiana silnika?
Mar35ek napisał/a:
Witam,mam pytanie:czy można przełożyć silnik z rover 2.0 benzyna 2002
do auta,które miało silnik 1.8 2000? Czy ta przekładka jest możliwa?
Marek
zalezy co dostaniesz oprocz silnika
bo jak nic to mozesz miec problemy zeby to opalic
hvil [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 18:48
zamiana r4 na v6 to baardzo duza ingerencja;) my w moim drugim klubie na potęgę swapujemy mazdy takie jak ja mam w garazu na foto z 1.8v6 na 2.5 v6, ale teraz mam juz druga taka mazdziolke i tym razem z 1.6 i nikt nie chcial sie podjac pomocy przy swapie na v6 jak również kady mi odradzal. Nie lepiej pomyslec o 1.8T, ma tyle samo mocy, wiecej pomentu, i mniej oleju bierze:)
witam, musze wymienic silnik w moim 75 gdzie teraz mam 2.0 w benzynie i jestem zmuszony na 1.8 czy to w ogóle podejdzie? juz nie mowie o mocowaniach ale sam komputer chociazby...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum