Wysłany: Nie Sty 20, 2008 12:26 CB radio w popielniczce w R600?
Próbował już ktoś? Pacjent to uniden 520. Tak sobie dzisiaj usiadłem w aucie i zacząłem szukać jakiegoś rozsądnego miejsca na CB (póki co siedzi między fotelem pasażera a tunelem, ale denerwuje mnie wyciąganie codziennie cb jak auto stoi w Łodzi). Wziąłem miarkę w dłoń, popatrzyłem, pomierzyłem no i niby na niby powinno się na szerokość i wysokość zmieścić (ze 2 cm trzeba będzie wyciąć obudowę gniazda zapalniczki). Pozostaje kwestia czy radyjko zmieści się na głębokość w tunel środkowy ale wydaje mi się, że nie powinno być z tym problemów. Może ktoś już próbował, to wtedy sytuacja była by jasna czy się da czy się nie da. Ewentualnie, gdybym miał być prekursorem, to chyba wolał bym najpierw kupić gdzieś całą popielniczkę (właśnie, ona jest z całym tunelem jakoś zespolona, czy można samą wyciągnąć wnękę i czy od anglika pasują?) i w garażu spróbować ją wmontować, a potem w auto wstawić.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 12:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ktoś już chyba kombinował, ale nie pamiętam efektów...
Pamiętaj, ze w takim układze będziesz miał zasłonięty głośnik.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Montaż zewnętrznego głośnika to nie problem (poza tym teraz wkładając cb między fotel a tunel głośnik też w dużej mierze jest zasłonięty). Jak by się udało tam wetknąć cb, to było by to idealne dla mnie miejsce, bo odkręcam gruszke, zamykam klapkę i cb znika
Ogólny temat był, ale tutaj chodzi o konkretny montaż w popielniczce. Wydaje mi się, że łatwiej będzie komuś kiedyś znaleźć konkretne info na temat cb w popielniczce w R600 w tym wątku niż w jakimś, który ma ileś tam stron i jest w nim o różnych innych rzeczach. Rozumiem że powtarzanie ciągle tych samych wątków jest denerwujące (na przykład choć by wieczne tematy na różnych forach dotyczące homologacji na U520) ale tutaj myśle że stworzenie nowego tematu ma jakiś sens. Jeżeli się mylę, to przepraszam.
Pozdro
Wydaje mi się, że łatwiej będzie komuś kiedyś znaleźć konkretne info na temat cb w popielniczce w R600 w tym wątku niż w jakimś, który ma ileś tam stron i jest w nim o różnych innych rzeczach.
nie pozostaje mi nic innego jak przyznac racje
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
browczyk [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 01:02 Re: CB radio w popielniczce w R600?
Andrz napisał/a:
Próbował już ktoś? Pacjent to uniden 520. Tak sobie dzisiaj usiadłem w aucie i zacząłem szukać jakiegoś rozsądnego miejsca na CB (póki co siedzi między fotelem pasażera a tunelem, ale denerwuje mnie wyciąganie codziennie cb jak auto stoi w Łodzi). Wziąłem miarkę w dłoń, popatrzyłem, pomierzyłem no i niby na niby powinno się na szerokość i wysokość zmieścić (ze 2 cm trzeba będzie wyciąć obudowę gniazda zapalniczki). Pozostaje kwestia czy radyjko zmieści się na głębokość w tunel środkowy ale wydaje mi się, że nie powinno być z tym problemów. Może ktoś już próbował, to wtedy sytuacja była by jasna czy się da czy się nie da. Ewentualnie, gdybym miał być prekursorem, to chyba wolał bym najpierw kupić gdzieś całą popielniczkę (właśnie, ona jest z całym tunelem jakoś zespolona, czy można samą wyciągnąć wnękę i czy od anglika pasują?) i w garażu spróbować ją wmontować, a potem w auto wstawić.
w popielniczce tez się da, bo sam o tym myślałem. Uważam jednak, że dostęp byłby gorszy (bardziej przeszkadzałby lewarek przy regulacji radia), no i pasowałoby jakoś zabudować popielniczkę...
w prawdzie to honda accord ale wszyscy wiemy jaka to różnica
pozdrawiam wszystkich roverkowiczów
Moim zdaniem powinno w pasowac juz tez nad tym myslalem a ta "papuga" czyli dodatkowy glsonik do cb nie bedzie konieczny w sumie bo na dole jest kratka gdzie jest schowek na pierdoly wiec by glosnik w U520 jest na spodzie eic powinno byc calkiem ok slychac
Tutaj zdjecie jak to wyglada to czarne metalowe to ramka na popileniczke
browczyk,
hehe, na cb-radio.pl właśnie znalazłem fotki montażu cb w accordzie i miałem szukać Cie na cb-radio.pl ale nie miałem za bardzo kiedy a tutaj kolega wyskoczył sam
Też myślałem o takim rozwiązaniu ale po pierwsze nie mam zamykanego schowka (już się orientowałem i kupić go to żaden problem...) i zastanawiam się jeszcze jak bardzo ta pokrywka zasłania radio (ile miejsca zostaje między powierzchnią panela a radiem) bo u mnie radio troszke wystaje i prawie pewnie jestem że by mi się to nie zmieściło
Zabrałem się za rzeźbienie popielniczki i są jakieś efekty. Na dniach zrobie zdjęcia i pokaże jak to dokładnie wygląda u mnie. Jeżeli chodzi o dostępność to jest nieźle, nic szczególnie nie przeszkadza. Gdybym miał zamykany schowek to pewnie bym coś tak nawymyślał z radiem że by się mieściło i cb by siedziało w tamtym schowku bo łatwiej ale raz że nie mam zamykanego a dwa że tego mojego często używam do chowania telefonów portfela pilota i już się z nim emocjonalnie związałem , a z popielniczki i tak nie korzystałem.
Remi55,
Tak przy okazji - papuga to jest megafonik taki który montujemy pod maską i nas słychać na zewnątrz gdy gadamy do gruszki, a tutaj chodziło chyba o zwykły głośnik zewnętrzny
Swoją drogą, papuga fajna sprawa, zawsze można pieszego na przejściu pogonić jak na czerwonym wlezie a jego mina jak słyszy głos z auta -> bezcenna
O kurcze myslame ze tym ludia co pisali o papudze chodzilo o ten glosnik dodatkowy co sie montuje w srdoku w kabinie
To ze jest takie cos ze mozna pod maska sobie zamontowac to dla mnie megafon No nie jestem tak oblatany w niektorych polskich slowach
Hmm.. a ta papuge mozna tez do tego wyjscia PA w unidenie podlaczyc? Bo ja myslame z stad wzieli ta nazwe ze to Papuga bo pisze w przy radiach stylu wyjscie PA
Do glosnika jest oddzielne gniazdo. Na gniezdzie papugi pojawia sie jakikolwiek sygnal jak przelącznik na radiu ustawisz na PA, i wtedy nie masz nadawania na kanale... (dobioru teoretycznie też nie, ale jak ktoś jest blisko i coś powie to wali na papauge jego głos czasami)
Papuga, przynajmniej w radiu Uniden 520 XL dziala w ten sposob, ze po przelaczeniu na PA slychac to co sie mowi do gruchy jak rowniez informacje z eteru.
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
śledzę temat bo też mam podobny pomysł z tym CB co prawda mam Presidenta Johnny II ASC ale to to samo rozmiarowo. Czy kolega Andrz już zamontował jak tak to prosimy o fotki Może jakieś sugestie bo będe sie zabierał do tego samego.
PS. rewelacyjna ta kierka na zdjęciu. czy można na taką sobie zamienić w R600? No i czy jest to standardowa kierka w R400 czy to jakaś limitowana wersja?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum