Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 21:33 [R75] Nie grzeje lusterko
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Nie grzeje mi lewe lusterko , prawe jest ok ... co mogło paść i jak moge sie do tego dobrać
i kupić częsci ? czy to wina maty grzewczej moze ?
Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 00:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 21:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ostatanie pytanie elektryka dziala w lusterku kręci sie , czyli kabelek jest ok chyba . Ma to zwiazek na grzanie wkładu ? czy jakies dodatkowo jest podłączone ?
mi też nie grzało lusterko po stronie kierowcy (regulacja działała prawidłowo). po wyjęciu lustra okazało się że jeden przewód od grzałki lustra jest ukruszony. po przylutowaniu jest ok.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 07:55
Regulacja może działać,a grzać nie będzie.Tak jak radzą koledzy,dobierz się do środka.Moim zdaniem łatwiej jest najpierw wyjąć wkład(10 sekund) i sprawdzić omomierzem matę grzejną.Dla pewności możesz ją nawet na chwilę podłączyć do aku.Jeśli jest dobra to szukaj dalej.Najczęściej pada styk na wsuwce.U mnie tak było,ale w trakcie roboty i tka uszkodziłem wsuwkę maty.Wymiana jest prosta,było już na Forum,w warunkach domowych można sobie poradzić.
Odnośnie maty;kosztuje coś ok.15 zeta.Ja kupowałem na Alledrogo w jakiejś firmie z Krakowa.Podajesz gościowi wymiar szkła i on ci dobierze.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 09:49
kamil652 napisał/a:
ostatanie pytanie elektryka dziala w lusterku kręci sie , czyli kabelek jest ok chyba . Ma to zwiazek na grzanie wkładu ? czy jakies dodatkowo jest podłączone ?
Sterowanie lusterkiem i grzanie są na osobnych obwodach niezależnych od siebie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum