Witam.Mój problem polega na tym,że kupiłem auto juz z uszkodzonym pokrętłem w kabinie od ciepłego i zimnego powietrza,kreci sie dookoła i do środka leci mi cały czas ciepłe powietrze.Jakbym mógł naprawić to pokrętło?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 24, 2010 06:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
złap po prostu to pokrętło i ciągnij do siebie. Najlepiej jak nie masz spoconych rąk to dosyć łatwo powinno wyjść. A jak nie dasz rady to możesz próbować delikatnie podważyć jakimś małym płaskim śrubokrętem i ciągnąć. A potem jak już wyjdzie pokrętło ustawić bolec kombinerkami na optymalną temperaturą jaka Ci odpowiada. A pokrętła raczej już nie naprawisz bo to plastik, możesz pobawić się w jakieś sklejanie taśmą czy klejem ale to na krótką mete. Najlepiej jedź na jakiś szrot i dopasuj takie pokrętło. Mi jak się połamało to kupiłem na szrocie za 5 zł jedno.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Kwi 2010 Posty: 63 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 01:43
Dzieki kolego,udało mi się zdemontować to pokrętło,elegancko zeszło po pociągnięciu ręką.Teraz pozostaje mi poszukać zamiennika.A już myślałem,że może jakaś linka od tego czy coś.Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum