Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 19:14 [R200 1.4 97r] Skrzynia biegów. Co się tam dzieje?
Byłem wczoraj u mechanika bo myślałem że to poduszka skrzyni. Mechanik ją wymienił, ale stwierdził że stara też była dobra i pozostałe poduszki też są OK. Zapytałem się go, co to może się dziać, a on że czegoś takiego jeszcze nie widział. Przy ruszaniu coś jakby wypychało wodziki, mechanizm zmiany biegów. Jest takie szarpnięcie. Jak się rozgrzeje, to ciężko jest płynnie ruszyć, szarpie.
Macie jakieś pomysły?
Mechanik nie podjął się rozebrania skrzyni.
Zadzwoniłem do innego, ale ten krzyknął 250zł za samo wyjęcie skrzyni i 400 za rozebranie i złożenie. Do tego ewentualne części do wymiany. Więc pewnie ponad 700zł.
Masakra.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 19:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To Twój pierwszy samochód z którym jeździsz do mechanika prawda?
Mam to samo: godziny na forum, żeby naprowadzić mechaników co mają zrobić, bo najlepiej poradziliby, żebyś kupił golfa.
Jeśli się mylę - przepraszam.
A teraz do sedna. Tu sprawdzisz jakiego oleju i ile mieści się w Twojej skrzyni: http://www.roverki.pl/art...ne%20techniczne
Zalecany jest właśnie Texaco. Znajdziesz go na allegro i w tomateam.pl(dzwonić).
Moim zdaniem należy to zrobić w pierwszej kolejności. Jeśli nie da to skutku, to zostaje rozłożenie skrzyni.
[ Dodano: Czw Maj 13, 2010 20:47 ]
Jak idą postępy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum