Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 19:09 Xenony MG ZR/ R 25 czy warto montowac ksenony??
Witam, tak jak w temacie zastanawiam sie nad zakupem ksenonow do mojego MG-ika , o barwie 8000K , co o tym myslicie, czy warto?? Chodzi mi o efekt wizualny Ktos z Was montowal juz takie swiatelka ? Wiem jak jest teoretycznie z legalnoscia...mieszkam w Irl i tu nie ma jakiegos wiekszego problemu:), poza tym zamontuje dodatkowo spryskiwacze
_________________ Mały ale wariat
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 19:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
po pierwsze soczewka,
po drugie spryskiwacz,
po trzecie poziomice,
po czwarte barwa 8000 troche mocna, ale kwestia gustu
no i cena takich porządnych zestawów mała nie jest
Ja mam zamontowane i jestem baaardzo zadowolony. Samochód przechodzi przeglądy bez problemu, żaden policjant nigdy się do xenonów nie czepiał, i nigdy nikt mi nie migną że go oślepiam. Montaż trwa ok. 20 minut. Trzeba tylko je dobrze ustawić i dbać o czystość lamp.
I jeszcze jedno - im wyższa temperatura barwowa tym mniej swiatła - polecam 5000K
Nic nie szlifujesz (palniki H.I.D mają taki sam punkt świecenia jak żarówki włóknowe), a lampy nastawiasz tak samo jak normalnie. Palniki xenonowe wyglądają identycznie jak oryginalne żarówki i wszystkie regulacje działają bez problemu.
W poprzednim samochodzie miałem H4 bixenon, a po zmianie lamp na AE wstawiłem w soczewki H1 i też nie było żadnych problemów, tylko same korzyści pod względem widoczności.
VanOrtega, a skąd weźmiesz Angel Eyes do R25/ZR? Jeśli masz dojście to ja chętnie kupie
Ja widziałem niestety tylko w wersji angielskiej. Pytałem producenta nawet - nie ma w wersji europejskiej AE...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum