Wysłany: Sro Maj 12, 2010 19:29 [R416si 96r.]Ile się mieści litrów oleju w silniku?
Ile się mieści litrów oleju w silniku? Ile się wlewa przy wymianie ?Mój mechanik,przy wymianie wlewał mi 2.5L bo pokazywała mu tak miarka od sprawdzania poziomu oleju.Jaka jest ilość litrów oleju w misce olejowej(w silniku)patrzyłem na dane techniczne i tam pisze że 4,5.
_________________ Pavlo
Ostatnio zmieniony przez Pawel_416 Sro Maj 12, 2010 19:35, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 12, 2010 19:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A może spuszczał no zimnym silniku i coś się przytkało?(duża gęstość oleju+syf w silniku+magistrala olejowa...).
Spuszczał przez filtr oleju? Nie no żart, ale coś z miarką faktycznie może być nie tak.
Może nie dochodzi do końca.
Ja podczas wymiany wlałem jakoś niecałe 4L, a po przejechaniu kilku metrów zrobiło mi się tylko pół miarki(olej rozszedł się po silniku),a po odstaniu dolałem brakującą ilość.
Może tym tropem?
_________________ Lubisz jeździć?To jeździj, ale rób to tak aby inni też mogli czerpać przyjemność z
jazdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum