Witam!
Jestem świeżo upieczonym właścicielem ROVERka 45 z przebiegiem 115 k km (przebieg raczej pewny). Do wymiany rozrządu zamierzam kupić części w tomateam, czyli:
Czyli pełna lista zakupów to:
- pasek x1
- rolka x1
- pompa x1
- uszczelniacz przedni x2
I koniec?
Wybaczcie laicyzm, mój pierwszy samochód
Wymieniałem niedawno rozrząd - dokładnie to, co napisałeś. Miałem mały problem z pompą wody, bo według katalogu miała pasować taka, jak na zdjęciu (ta ładna) a okazało się, że w samochodzie mam trochę inną (różnica niby niewielka, ale czort wie...). Kupiłem cały zestaw na Allegro (w Sosnowcu) - z wysyłką wyszło 297 złotych, z tym że pompę musiałem odesłać.
Jak już zamawiam części, to pomyślałem, że może od razu powinienem wymienić filtr powietrza, przeciwpyłowy, no i kupić odpowiedni filtr oleju, bo też niedługo będę olej zmieniał.
Czy dobrze kombinuję?
W tym miejscu pojawia się problem, bo nie wiem które brać?
A filtr paliwa kiedy się wymienia, gdy coś jest nie tak, czy też powinienem profilaktycznie wymienić, żeby zadbać o zdrowie mojego ROVERka?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum