Problem polega na tym, że auto jechało chwilę w korku i podniosła się temp. zagotowało wode (bulgotała). Wywaliło troszkę płynu przez korek (jest nieszczelny, już kupuje nowy). I wszystko było by OK, gdyby nie fakt, że wylało się z ok. 3l płynu z układu chłodzenia, cieknie w okolicach koła pasowego i to solidnie (tak jakby lekko kran odkręcił)
Dodam tylko, że na nowej uszczelce pod głowicą jest zrobionych jakieś 100km, a rozrząd nył niby wymieniany przez poprzedniego właściciela 10 tys km temu.
Węże sprawdzone, są ok. OLEJ też jest w normie także HGF by odpadało.
Za co się w ogóle łapać?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 09:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ściąganie rozrządu Cię czeka, przy okazji się dowiesz czy rzeczywiście poprzedni właściciel go wymieniał 10kkm, a jeśli tak to zadzwoń do niego żeby mechanika zmienił bo jak ktoś rozrząd wymienia a pompę wody starą zostawia to zasługuje na miano "Partacza Roku"
Panowie ja mam klekota, ale chodziło o benzyniaka, tak jak w temacie...
Pompa wody wymieniona, rozrząd był ściągany, bo inaczej nie dało rady tej pompy wyciągnąć. Silnik podniesiony lekko i wszystko jakoś da się odkręcić. Tylko trzeba uważać z tym rozrządem bo to nie ma śmiechu. Przestawiły się znaki i musiałem szybko lecieć po kumpla, bo sam bym tego nie ustawił.
Teraz tylko zostało już mi ostatnie pytanie, czy po tym całym zdarzeniu ma prawo czami kapnąć woda z tłumika?
Roverki są czułe na przegrzanie i w rezultacie pada uszczelka pod głowicą. Ja widząc, że korek jest dość duży i taka jazda na 1 i 2 biegu zajmie mi około 30 min do 1 godziny, przy temperaturze na zewnątrz ponad 20 stopni, daje pokrętło ogrzewania na ful ustawiam na szybę bez włączania, któregoś z biegów wentylatora. To wystarczy by woda się nie zagotowała.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum