Mam pytanie odnośnie przewodu wspomagania. Ostatnio zlokalizowałem wyciek w miejscu zaznaczonym na zdjęciu. Znalazłem jeden taki przewód na allegro za 80zł ale napisane jest że to przewód do R200 1.8 16V. Zastanawiam się czy w tym właśnie miejscu przewód jest na stałe mocowany czy jakoś można wymienić ten kawałek zaznaczony strzałkami od zbiorniczka do metalowego przewodu. Szukałem nowych ale nie znalazłem z wujkiem google chyba że to ma jakąś swoją specjalną nazwę. Jak naprawić raz a porządnie ten wyciek bo przypuszczam że izolacja tutaj długo nie wytrzyma. Jak ktoś wie lub przerabiał ten temat niech się wypowie.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 16:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 07:25
Nowego przewodu raczej nie kupisz. Kupno i montaż używki po jakimś czasie może dać takie same objawy. W domowym zaciszu raczej nie naprawisz zakucia węża. Moim skromnym zdaniem najszybciej i najpewniej dorobić ten kawałek przewodu i od nowa zakuć. Podjedź najpierw do gości, zapytaj, może się okazać że zrobią na miejscu i trzeba będzie tylko dokupić płynu do dolania.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum