Wysłany: Sro Maj 19, 2010 09:29 [R420 Si 2.0 '99] Uszczelka pokrywy zaworów
Słuchajcie, bardzo potrzebuję pomocy w znalezieniu tylnej uszczelki pokrywy zaworów (od strony ściany grodziowej)
Rozmawiałem z Tomim NEOSSSem - wyprzedali i nie będą mieli co najmniej przez najbliższe 2 tyg. Dzwoniłem do 4 punktów w Łodzi i nigdzie nie mają, wszędzie informacja, że "nie można jej dostać".
Wyjeżdżam na początku czerwca, a leje się z niej jak z sita.
Może macie informacje jeszcze o jakiś sklepach (mogą być też wysyłkowe), które mogłyby mieć lub ściągnąć tą uszczelkę.
Chodzi o tylną uszczelkę pokrywy zaworów (od strony ściany grodziowej) - numer katalogowy MG ROVER (wg strony Tomiego) LVP100320
FAI - LVP100320FAI
P.S. Nie wiem czy dobrze, ale umieszczam w tym dziale (a nie 'Kupię') ponieważ proszę o pomoc w poszukiwaniach, a nie oferty kupna Chociaż przydałyby się
Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 09:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mi proponują jakieś AJUSA, podobno bardzo dobre, rzekomo uszczelki tego producenta są zakładane na pierwszy montaż do aut japońskich, ale jakoś nie mam przekonania...
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
Mam uszczelkę PRZEDNIEJ pokrywy zaworów AJUSA i jest ok, dobrze przylega i nic nie cieknie. Ale nie podejrzewam, żeby znalazła się uszczelka TYLNEJ pokrywy zaworów AJUSA, bo oglądałem w FOTA i rozmawiałem z obsługą motoneo.pl i mają tylko jeden typ uszczelki od AJUSA i pasuje on tylko i wyłącznie do przedniej pokrywy.
Jednakże, jeśli takowa (od tylnej pokrywy) by się znalazła to jestem chętny!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum