Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1996
Witajcie.
Mój problem wygląda następująco:
Odpalam samochód, niby wszystko w porządku aż tu nagle po paru sekundach obroty spadają (podczas postoju, bez dodawania gazu) i zapalają się kontrolki: pomarańczowa(silnik) i czerwona (SRS). Jak już ruszam z miejsca i jadę zdarza się, że z wciśniętym gazem samochód zachowuje się jakbym w ogóle puścił gaz i po chwili załapuje, znowu obroty spadają i za chwile znowu rosną...
Dodam, że kiedyś już mi się to zdarzyło ale tylko raz i później było okay.
Mam teraz dziurawy wydech i to bardzo - mniej więcej od tej pory pojawiła się usterka z obrotami i kontrolkami...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 15, 2011 22:20, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 10, 2010 13:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Problem z poduszka i ze swirujacymi obrotami moga bys ze soba nie zwiazane. Poduszki najszesciej zapalaja sie przez niestabilne polaczenie napinaczy pasow pod siedzeniami. Problem z obrotami moze byc typowa usterka hondowskich silnikow ,o czym nie wiedzialem, ale ostatnio kolega podiechal do mnie Accordem z takimi samymi objawami, kontrolka i spadajace obroty. Na szczescie jego autko jest z 2002r i dalo sie pod laptopka podlaczyc. Wyskoczyl jakis blad bez opisu, jak sprawdzilem to wlasnie problem z EGR-em (mnostwo tematow na ten temat) na forah Hondy i ogolnie. Wyjelismy EGR i byl kompletnie zapchany. 30 min. z spreyem do czyszczenia hamulow i szczoteczka do zebow i autko jak nowe, ale pewnie trzeba bedzie dokladniej to zrobic w przyszlosci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum