Wysłany: Pią Maj 22, 2009 00:38 [R45] Fotele od Anglika
Od poczatku marzyla mi sie skora w Roverku.
Wyszlo tak, ze kupilem takiego z welurem.
Jak wiadomo, opcje wybiera sie w salonie.
Ale do rzeczy... Kupic skore do R45 jest w miare latwo. Ale zazwyczaj czesci sa od Anglikow.
Teraz pytanie - czy fotele od Anglika beda pasowac do wersji Europejskiej?
Wiadomo, ze dobrze, zeby fotel pasazera mial regulacje wysokosci, bo przy swapie z Anglika fotele bedzie trzeba zamienic miejscami ze wzgledu na umiejscowienie regulacji.
Tzn. fotel kierowcy idzie w miejsce pasazera i odwrotnie.
Czy w zwiazku z tym nie bedzie problemu z montazem takich "obroconych" foteli?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 00:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Fotele jak najbardziej podchodzą bo to te same co w R75 (i sam testowałem u siebie) ale nie zamienisz ich miejscami bo niby jak?? Gdzie będziesz miał wtedy regulacje? Na środku??
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Nie zrozumielismy sie do konca
Mialem na mysli to, ze lewy nadal bedzie lewy, a prawy bedzie na prawo, ale co za tym idzie...
Fotel kierowcy z Anglika, tutaj bedzie fotelem pasazera, a fotel pasazera stanie sie fotelem kierowcy.
Wlasnie dlatego, zeby rugalacja byla na swoim miejscu i z tego tez powodu wazne jest, zeby oba fotele mialy regulacje wysokosci.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Maj 2009 Posty: 2 Skąd: Trzebinia
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 12:05
one nie beda zamieniane miejscami, jedynie kierowca będzie na innym miejscu niz w angliku. Jesli oba stare fotele u Ciebie mają taką regulację i tak samo jest w tych co zamierzasz kupić to bedzie git
mozna by tez sie pokusic o swap by miec oba regulowane. Zalozmy ze kupuje fotele z anglika gdzie angielski kierowca/polski pasazer ma regulacje. Zostawiamy i mamy regulacje dla pasazera
Natomiast my polscy kierowcy/angielscy pasazerowie nie mamy regulacji...:( wiec mozna by przelozyc samo obicie do mechanizmu przesuwania i regulacji glebokosci z naszego aktualnego fotela:D
Troszke trzeba porzeźbić ale mysle ze warto:D
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Akurat na Allegro jest teraz zestaw fotele + kanapa, w czarnej skorze.
Dzwonilem wypytac, gosc twierdzi ze oba fotele posiadaja pelna regulacje i sa podgrzewane oraz maja poduszki boczne.
Co ciekawe poczatkowo wraz z boczkami wystawil je za 650zl, ale cene juz zmienil na 900..
Mowil tez ze sa juz zarezerwowane bo ma na nie chetnego, wiec raczej juz za pozno.
Najpierw porobie w aucie to co jest do zrobienia, potem bede sie staral dorwac skore
Nie ma takiej wersji wyposażenia żeby oba fotele miały pełną regulację. Tylko w fotelu pasażera będziesz miał wysokość. Można ewentualnie przełożyć poszycie na Twój fotel europejski kierowcy.
Nie ma takiej wersji wyposażenia żeby oba fotele miały pełną regulację. Tylko w fotelu pasażera będziesz miał wysokość. Można ewentualnie przełożyć poszycie na Twój fotel europejski kierowcy.
Nie zgodze sie z Toba
Zobacz tutaj: http://allegro.pl/show_item.php?item=595140265
Na jednej z fotek wyraznie widac regulacje wysokosci fotela pasazera.
No chyba, ze to taka rzezba, ze fotel pasazera byl pierwotnie fotelem kierowcy w Angliku?
Aczkolwiek gadalem dzisiaj z gosciem na szrocie i mowil ze nie ma problemu zeby zostawic wozek od starego fotela a przelozyc reszte.
Aczkolwiek gadalem dzisiaj z gosciem na szrocie i mowil ze nie ma problemu zeby zostawic wozek od starego fotela a przelozyc reszte.
Nie ma problemu o ile to fotel elektryczny w moim przypadku bo i innym razie nei ma mocowań na silniczki.
marcinZG napisał/a:
Na jednej z fotek wyraznie widac regulacje wysokosci fotela pasazera.
No chyba, ze to taka rzezba, ze fotel pasazera byl pierwotnie fotelem kierowcy w Angliku?
Jak by tak było to bym był bardzo zaskoczonym bo to te same fotele co w R75 a w nich nie ma pełnej regulacji w obu fotelach. Możliwe że rzeźba bo kiedyś koleś z allegro zapewniał mnie że oba jego fotele mają regulację góra dół pomimo że na guzikach nie było tego widać.
Jak by tak było to bym był bardzo zaskoczonym bo to te same fotele co w R75 a w nich nie ma pełnej regulacji w obu fotelach.
Idac tym tropem - do R45 mozna wrzucic elektryczne fotele zywcem z R75?
Oczywiscie jakos trzeba by je zasilic. I pewnie przelozyc razem z szynami, o ile szyny maja identyczne mocowanie?
Ja nie musiałem nic przerabiać. Szyny były takie same a elektryka już pociągnięta. Nie wiem czy jest sens się w to bawić bo one są trochę ciężkawe a i z elektryka trzeba by walczyć...no ale jest to do zrobienia.
Akurat na Allegro jest teraz zestaw fotele + kanapa, w czarnej skorze.
Dzwonilem wypytac, gosc twierdzi ze oba fotele posiadaja pelna regulacje i sa podgrzewane oraz maja poduszki boczne.
Co ciekawe poczatkowo wraz z boczkami wystawil je za 650zl, ale cene juz zmienil na 900..
Mowil tez ze sa juz zarezerwowane bo ma na nie chetnego, wiec raczej juz za pozno.
Najpierw porobie w aucie to co jest do zrobienia, potem bede sie staral dorwac skore
UFFFFFF mnie sie udało ten szczęśliwiec to ja i też planuję zrobić tak, że mechanizm lewego fotela przełożę do fotela skórzanego.
BTW Juz od dawna myślałem o fotelach skórzanych, nigdy takich nie miałem, nigdy nie miałem okazji przejechać się w skórze
Na allegro było kilka aukcji z fotelami w skórze jednak ceny 1,5kzł , 1kzł skutecznie odstraszały.
barszczyk, jak dorwiesz te fotele to daj znać czy rzeczywiście regulacja jest w obu.
[ Dodano: Sob Maj 23, 2009 10:31 ]
A tak w ogóle to powiedz mi czemu Cie na spotach nie ma?? Najlepiej wytłumacz się w odpowiednim temacie na "spoty lokalne"
barszczyk, jak dorwiesz te fotele to daj znać czy rzeczywiście regulacja jest w obu.
[ Dodano: Sob Maj 23, 2009 10:31 ]
A tak w ogóle to powiedz mi czemu Cie na spotach nie ma?? Najlepiej wytłumacz się w odpowiednim temacie na "spoty lokalne"
Heh trudno powiedzieć w tyg praca, co drugi weekend uczelnia, a w pozostale wolne dni albo spedzam z moja kobieta, albo na dzialce dlubie
Na allegro było kilka aukcji z fotelami w skórze jednak ceny 1,5kzł , 1kzł skutecznie odstraszały.
Powiem ci, ze jak wczoraj bylem na lubuskim szrocie, gdzie facet ma mase czesci do Roverkow, to powiedzial mi, ze za skore policzy sobie okolo 600zl
Mowil ze na chwile obecna nie ma, ale z czasem na pewno sie cos pojawi i mam dzwonic co piatek i pytac.
Ale tez jestem ciekawy jak wyglada sprawa z ta regulacja wysokosci i w ogole jak ci pojdzie z montazem, takze raportuj na biezaco co i jak
Powiem ci, ze jak wczoraj bylem na lubuskim szrocie, gdzie facet ma mase czesci do Roverkow, to powiedzial mi, ze za skore policzy sobie okolo 600zl
Mowil ze na chwile obecna nie ma, ale z czasem na pewno sie cos pojawi i mam dzwonic co piatek i pytac.
Ale tez jestem ciekawy jak wyglada sprawa z ta regulacja wysokosci i w ogole jak ci pojdzie z montazem, takze raportuj na biezaco co i jak
Nie ma problemu, po fotele jadę we wtorek, w poznaniu będę w piątek więc w weekend będę kąbinował, porobię zdjęcia i zdam relację
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 19:31
a jesli fotele w angliku maja poduszki boczne to nie ma wyjscia fotel pasazera musi byc u nas fotelem kierowcy i odwrotnie i niewazne,czy ma podnoszenie, przesuwanie itp? czy mozna je wystrzelic?
_________________ Wiem coraz więcej, ale tylko dzięki Wam.
Trochę to trwało, ale jakoś czasu na założenie foteli nie miałem.
No więc tak:
oba przednie fotele posiadają pełną regulację (przód - tył, góra - dół, regulacja lędźwiowa)
Odbierając od faceta fotele oczywiście były całe brudne od błota, podobno dzieci chodziły po nich.
Demontaż i montaż jest dziecinnie prosty, przednie fotele trzymają się na cztery śruby, natomiast tylne siedzisko jest tylko na zaczepy i jedną śrubę, a oparcia na 4-y śruby.
Niestety prosiłem kolesia o wiązkę elektryczną całą niepoprzecinaną od podgrzewania foteli i zaznaczyłem, że wiązka ma być z przekaźnikami, na co Pan odparł mi, że nie miał pojęcia, że maty grzewcze są na przekaźnikach i tu bęc facet jakiś zakręcony był, no ale będę jeszcze w Lublinie za dwa tygodnie to mi odłoży te przekaźniki.
I niestety mam problem, bo szukam konektorów żeby instalację powpinać w oryginalne miejsca w kostkach i nie mogę nigdzie konektorów takich dostać, nawet w tme.pl nie mają
Ma ktoś z Was chłopaki takie konektorki? 2,8mm konektor kwadratowy? zrobię zdjęcie to wkleję.
Jakość zdjęć tragiczna , na żywo zdecydowanie ładniej wyglądają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum