Wysłany: Sro Maj 12, 2010 13:47 Pytanie o wersję Rovera 200
Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy temat na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Mam od miesiąca mój pierwszy samochód jakim jest Rover 200. Nawiasem mówiąc, dostałam go od rodziców którzy ani nie maja prawa jazdy, ani tym bardziej nie znają się na samochodach - tak jak ja.
Wcześniej nie spodziewałam się, że będę posiadaczką takiego akurat samochodu ale jednak wybrał mi go tata. Staram się go polubić
Przejdę do rzeczy.
Mój samochód został wyprodukowany 1996r, silnik 1,4 i 75 KM, ma 5 drzwi, wspomaganie, elektryczny szyberdach i podobno 2 poduszki. I na tym chyba kończą się udogodnienia.
Jednak mam kilka wątpliwości co do tego samochodu. Został on sprowadzony kilka lat temu z Niemiec i w Karcie Pojazdu jest on oznaczony jako "ROVER 200 1.4 KAT" jednak w internecie dowiedziałam się, że są różne wersje tego modelu no i nie wiem, czy jest taka wersja jak ROVER 200 sam w sobie czy to jest zbyt ogólnie nazwane? Mam wątpliwości ponieważ mój ubezpieczyciel wysłał mi umowę OC i oznaczył go jako R214 Si i nie wiem czy to nie jest ich błąd. Z drugiej strony nie chce mieć żadnych nieścisłości w papierach. Na klapie bagażnika niestety nie ma żadnego emblematu z numerem.
Proszę mi wybaczyć moje głupie pytania, chciałabym żeby ktoś mi objaśnił jak to jest z tymi modelami i jak można dokładnie sprawdzić wersję samochodu.
Dziękuję.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 12, 2010 13:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czyli w tak na szybko Rover 200 z silnikiem 1.4 a Rover 214 to jest to samo. Po prostu od '97 roku zmieniony został sposób oznaczania. Nie przejmuj się Wszystko jest ok.
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum